Goedemorgen! Werkzaamheden aan het spoor gestart, overleg over weekmarkt Vlissingen en nieuwe bestemming luchtwachttoren Koewacht

Goedemorgen! Het was een koud en - hier en daar - glad weekend. Vandaag wordt het iets warmer. Dit is het Zeeuwse nieuws van 4 december.
Markt Vlissingen
Markt in Vlissingen © Anne-Marie van Iersel
In Bruinisse zijn de hulpdiensten gisteravond urenlang bezig geweest met brand in een woning waar vuurwerk was gevonden. Verschillende bewoners uit de straat moesten geëvacueerd worden. Om 22.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Twee treinen per uur

Volgens spoorbeheerder ProRail rijden er vanaf maandagochtend weer twee sprinters op het traject Vlissingen - Roosendaal. Maar door de verzakkingen op het spoor moeten reizigers nog wel rekening houden met extra reistijd van dertig minuten minuten. De sprinters stoppen op alle Zeeuwse stations. De werkzaamheden gaan tot januari duren.
Luchtwachttoren Koewacht
De luchtwachttoren in Koewacht. © Gemeente Terneuzen
De marktkooplieden van de zaterdagmarkt op het Scheldeplein in Vlissingen zijn boos. Ze mogen na de herinrichting van het plein waarschijnlijk niet meer terugkeren. Terwijl ze volgens hen wel de toezegging van de marktmeester hebben, dat ze na na de herinrichting op het plein mochten terugkeren. Vanmiddag gaan de marktkooplieden hierover in gesprek met de gemeente.

Luchtwachttoren Koewacht

Wat moet er met de Luchtwachttoren in Koewacht gebeuren? Daarover houdt de Stichting Vrienden van de Luchtwachttoren Koewacht vanavond een bijeenkomst. De toren wordt namelijk gerestaureerd, maar wat er daarna mee gebeurt, is nog open. Willy Verschraegen, voorzitter van de stichting, vertelt er vanochtend over in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.
Beatrixschool Goes basisschool pabo
Ter illustratie: kinderen op een basisschool © Omroep Zeeland
Ouders van schoolkinderen in Hoedekenskerke proberen met een petitie om basisschool de Regenboog open te houden. Die petitie overhandigen ze vanmiddag aan de burgemeester, op het gemeentehuis van Borsele. De Regenboog gaat volgend jaar hoogstwaarschijnlijk dicht, omdat er dan te weinig leerlingen op zitten.
Winterse omgeving Goes
Winters meer in Goes © Marjolijn de Jongh

Het weer

Door een groot lagedrukgebied boven Engeland wordt het een redelijk natte dag met van het zuiden uit een aantal perioden met regen en sneeuw. Héél erg nat wordt het niet, maar er kan tot de avond 3 tot 5 mm aan neerslag komen. De temperatuur ligt tussen de 2 en 4 graden, in een periode met sneeuw of natte sneeuw kan dat teruglopen tot rond +1. Er staat ook een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind en dat maakt het erg koud. Vanavond neemt de wind wat af en draait vannacht naar het noorden. Het blijft dan bewolkt met af en toe regen.