Uitslagen amateurvoetbal zondag 3 december

GOES liet in de Vierde Divisie in een kansenfestival tegen Nuenen twee punten liggen. In de 3e klasse A gaf HVV'24 een ruime voorsprong uit handen, in de 4e klasse A schoot Clinge met scherp tegen Philippine en in de 5e klasse A boekte Graauw een ruime uitzege. Dit zijn de uitslagen in het Zeeuwse amateurvoetbal van zondag 3 december.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 3 december © Omroep Zeeland

Derde Divisie B

Hoek en Kloetinge kwamen zaterdag al in actie. Hoek verloor tegen OSS'20 en Kloetinge leed een nederlaag tegen SteDoCo. Daardoor staan de Zeeuwse ploegen nu respectievelijk achtste en elfde.

Vierde Divisie C

GOES verslikte zich in Nuenen. In een open wedstrijd waarin de gevaarlijke momenten voor beide doelen elkaar in een rap tempo opvolgden was het een klein wonder dat het bij 1-1 bleef. Sjoerd Verhulst zette GOES vlak voor rust op een 0-1 voorsprong, een paar minuten na rust incasseerde de ploeg van Dennis de Nooijer de gelijkmaker. In het restant raakte Daniel Wissel nog twee keer de paal en voorkwam Matthew Lentink een paar keer een tweede tegentreffer. Door het gelijke spel is GOES nu de nummer twee in de Vierde Divisie.

3e klasse A

HVV'24 verspeelde dure punten tegen Wernhout; 2-2. De thuisploeg kwam met 2-0 voor door doelpunten van Siebe de Kraker en Niek Luime. Wernhout sloeg na rust in een tijdsbestek van zeven minuten twee keer toe en zo liet HVV'24 de kans op de koppositie liggen.
STEEN won namelijk verrassend met 3-0 van koploper Zundert. Na een kwartier stond het al 2-0 nadat Rody van de Linden en Ricardo van Trappen het net gevonden hadden. STEEN vergrootte na rust de marge dankzij Tygo van de Linden. De ploeg uit Sint-Jansteen staat door de zege nu boven de gevarenzone.
Hontenisse behield de aansluiting met de top na een 2-3 zege op VVR. Door treffers van Dennis Malcontent en Kris van Meele in het openingskwartier schoot Hontenisse uit de startblokken. Na de aansluitingstreffer was het Jesse van Goethem die de marge opnieuw naar twee bracht. VVR deed voor rust nog iets terug, maar Hontenisse trok de zege over de streep.

4e klasse A

Clinge is na een 6-2 overwinning op Philippine de nieuwe koploper in de 4e klasse A. De ploeg van Mario Vermeirssen kwam door een doelpunt van Rens Triance nog op achterstand, maar boog dit snel om naar een ruime voorsprong. Bij het rustsignaal stond Clinge met 4-1 voor dankzij treffers van Chris Seghers, Jordy Pardon (2x) en Teun van Putte. Na de pauze liep Clinge verder uit dankzij Dries van Putte en Michael Mannaert. In de blessuretijd maakte Baris Kahya er nog een voor de statistieken.

Groede had geen kans tegen Grenswachters. Het duel werd vanwege de winterse omstandigheden op het veld van Groede gespeeld. De thuisploeg kwam via Rowin Smeekens op voorsprong, maar daarna liep Grenswachters uit naar een ruime zege. Hulsterloo had geen schijn van kans tegen WVV'67.

5e klasse A

Graauw boekte een overtuigende zege op De Schutters (1-5) en heeft daardoor de aansluiting gevonden met de vijfde plaats. Koewacht verloor met duidelijke cijfers van HSC'28, maar blijft de hoogst geklasseerde Zeeuwse ploeg in deze klasse.

De wedstrijd tussen NSV en NVS werd tien minuten voor tijd definitief gestaakt vanwege ongeregeldheden op het veld.

2e klasse A vrouwen

De dames van Hontenisse waren met 2-0 te sterk voor GSBW en blijven daardoor in het spoor van koploper ZIGO. De zege kwam tot stand door treffers van Jady de Poorter en Maike Wauters.