Goedemorgen! Werkzaamheden A58, Sinterklaas gaat tegelwippen en deegventerscompetitie

Goedemorgen! Het is vandaag dinsdag 5 december, een belangrijke dag dus voor alle kinderen die vol spanning op de Sint wachten. Dit is het Zeeuwse nieuws van vandaag.
Asfalteringswerkzaamheden
Asfalteringswerkzaamheden aan de weg © Pixabay
We openen het Zeeuwse nieuws van vandaag met een praktische mededeling voor weggebruikers op de A58. Deze maand is de weg tussen Vlissingen en Arnemuiden op verschillende plaatsen verschillende keren afgesloten. Wil je weten waar en wanneer? Hier hebben we de werkzaamheden al voor je in een schema gezet.
Sinterklaas Colijnsplaat
Sinterklaas hield het niet droog tijdens de intocht in Colijnsplaat © Vivian Kramer
En op 5 december doen Sint en zijn pieten, behalve cadeaus rondbrengen, natuurlijk nog meer leuke dingen. In Koudekerke gaan ze tegelwippen en helpen zo mee om het schoolplein van basisschool de Sprong te vergroenen. Om 8.30 uur trapt de bende het vergroeningsproject af door de eerste tegels te wippen.
Deegventers
Sinterklaastraditie in Zeeuws-Vlaanderen: deegventers © Omroep Zeeland
Wie de afgelopen weken in Axel naar de Albert Heijn wilde, moest toch echt even een ander alternatief zoeken. Het winkelcentrum bij het Szydlowskiplein werd namelijk vernieuwd en daarvoor waren ze de afgelopen tijd druk aan het bouwen. Vandaag opent het winkelcentrum én de Albert Heijn weer. Na de opening om 11.00 uur vanochtend kan iedereen weer hamsteren.

Deegventerscompetitie

Ook bij Omroep Zeeland wordt vandaag een feestje gevierd. Vanochtend om 09.00 uur begint de deegventerscompetitie: wie bakt de beste deegventer? De winnaar van vorig jaar, Lennart van de Velde, is vanochtend ook al in de radio-uitzending om over zijn winst vorig jaar te praten. De competitie kan je live volgen via radio en tv.
Terplinde bij Hoeve Blaemskinderen
Terplinde bij Hoeve Blaemskinderen © Kees Nouse

Het weer

De bewolking zal ook vandaag overheersen met maar lokaal een paar opklaringen. Verspreid valt wat regen of motregen. De wind draait bij van noordoost tot noord naar noordwest tot west en is meest matig, windkracht 3 tot 4. De temperatuur begint bij 3 à 4 graden, de maximumtemperatuur is 5 graden in het binnenland tot ca. 7 graden aan zee.