BMW's slachtoffer van auto-inbraken: 'Ze maken een gat in het bestuurdersportier'

De politie waarschuwt online voor autodieven die het specifiek op BMW's hebben voorzien. De afgelopen weken is het aantal diefstallen van elektronica uit personenauto's van dit merk gestegen in de gemeenten Hulst en Terneuzen. Ook op andere plekken in Zeeland zijn BMW's de afgelopen tijd slachtoffer geworden.
BMW op de snelweg
BMW's zijn aantrekkelijke doelwitten voor auto-inbrekers © ANP
Maandag meldde de politie dat er recent in Hulst vier aangiften van auto-inbraken zijn gedaan. Het ging in alle vier de gevallen om BMW's uit de 3- of 4-serie. De auto's stonden onder meer geparkeerd op in de Rossinistraat en de Torellistraat, twee straten in dezelfde wijk.
Ook in Terneuzen zijn de dieven aan de slag geweest. Eind november hebben twee mensen aangifte gedaan van auto-inbraak in een BMW. Gisteren volgde nog een derde aangifte nadat een eigenaar in Terneuzen zag dat zijn auto opengebroken was. Vorige week troffen ook zeker drie BMW-eigenaren in Heinkenszand hun auto opengebroken aan. Een daarvan was een BMW 1-serie.

Werkwijze: gat in bestuurdersportier

"Ze maken een gat in het bestuurdersportier en stelen navigatiesystemen en airbags", omschrijft de politie de werkwijze. Op Facebook tipt de politie: "Als u een BMW bezit, let er dan op dat u uw auto goed zichtbaar parkeert, of indien mogelijk, in het zicht van de camera zet."
Ben of ken je iemand bij wie op deze manier de auto is ingebroken? Stuur een mailtje naar nieuws@omroepzeeland.nl of een berichtje via WhatsApp naar 06-53289868.