Dit gebeurt er met de 100.000 euro, nu de Aardenburgse winnaar zich niet heeft gemeld

Deelnemers aan de Grote Clubactie van volgend jaar, maken meer kans op een prijs. Het vermiste lot in Aardenburg, waar de prijs van 100.000 euro op gevallen was, is niet ingeleverd. Dat kon tot en met gisteren. De organisatie achter de Grote Clubactie voegt het prijzengeld daarom toe aan de prijzenpot van volgend jaar.
Winnaar
De Aardenburgse winnaar heeft zich niet gemeld © Canva
Het winnende lot, met nummer 0164966, werd bij de actie in 2022 verkocht door voetbalclub AVC Aardenburg. De winnaar had een jaar de tijd om zich te melden, tot en met 5 december 2023. Maar al die tijd bleef het stil bij de organisatie van de Grote Clubactie.
Ieder jaar organiseert de Nationale Stichting Grote Clubactie een loterij, waarvan 80 procent van de opbrengst rechtstreeks naar de loten verkopende clubs gaat. Dat zijn sportverenigingen en -clubs, maar het kunnen ook culturele verenigingen zijn.
Normaal gesproken is het niet moeilijk om de winnaar van zo'n prijs te achterhalen, omdat veel loten digitaal worden verkocht met een QR-code, waarbij eenmalig een bedrag wordt afgeschreven van de rekening. Maar het winnende lot in Aardenburg was een papieren lot en contant betaald.
Directeur Frank Molkenboer sloot vorig jaar niet uit dat het lot bij het oud papier was beland. "Dat zou heel zuur zijn, maar daar hebben we ervaring mee." Wat er echt met het lot gebeurd is, zal waarschijnlijk een mysterie blijven. Wel is duidelijk dat de winnaar zich in ieder geval niet op tijd gemeld heeft.

Extra prijzengeld in 2024

Het prijzengeld van een ton komt daarom bovenop het prijzengeld van 2024. Of het weer in z'n geheel wordt verloot of opgedeeld wordt in kleinere bedragen, weet de organisatie nog niet. Het nog toevoegen aan de prijzen van 2023 kon niet, omdat die verloting al is geweest.
Overigens is een inwoner van Koudekerke sinds gisteren wél ruim een ton rijker. Hij of zij heeft 175.361,70 euro gewonnen bij de trekking van de Eurojackpot. De Koudekerkenaar hoeft niet naarstig op zoek naar z'n lot, het bedrag wordt binnen vijf dagen op zijn of haar bankrekening gestort.