Zo'n twintig tips na uitzending over woningoverval in Goes

Bij de politie zijn de afgelopen weken zo'n twintig tips binnengekomen over de woningoverval op 23 juni in Goes. Bij die overval werd een aantal sieraden en een Rolex-horloge buitgemaakt en een van de bewoners raakte gewond.
Gewonden bij gewapende overval Goes
De overval vond plaats bij een huis aan de Ravelijn de Grenadier, vlak bij het centrum van de stad © HV Zeeland
Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde op 21 november aandacht aan het misdrijf. Volgens de presentator van het programma zijn er bruikbare tips binnengekomen waar de politie mogelijk mee verder kan. Ondanks de tips zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Gewond bij schermutseling

De bewoners lagen te slapen toen de overvallers toesloegen. Het was een warme nacht en de balkondeur stond open. De 43-jarige Tom vertelde in de uitzending wat er gebeurde. "Het eerste wat hij zei: Ik heb je horloge op Instagram gezien, waar is je Rolex?" Bij een schermutseling die later ontstond, raakte de partner van Tom gewond. "Toen riep Tom: straks schieten ze je dood", blikte de partner terug. "Toen keek ik even naar Tom en sloeg hij (de overvaller, red.) me met het revolver op m'n hoofd."
De politie vermoedt dat de Rolex, die eigenaar Tom droeg, de reden is waarom de daders juist in deze woning toesloegen. Tom is als organisator van evenementen een bekend gezicht in Goes. Hij droeg de Rolex vaak zichtbaar bij evenementen en in verschillende uitingen op social media.
Bekijk hier de uitzending van Opsporing Verzocht:
Signalement verdachten
Twee van de drie gezochte mannen hebben een donkere huidskleur, de derde een licht getinte. Die laatste is een stuk kleiner dan de anderen. De enige overvaller die tegen de slachtoffers sprak, deed dat in accentloos Nederlands. De politie denkt dat de verdachten in een Ford Fiësta reden, die rechtsachter een wieldop miste.
Wat namen de overvallers mee?
Terwijl de slachtoffers vastgebonden op bed lagen, namen de overvallers alle kostbaarheden mee die ze konden vinden. Van de Rolex waarvoor ze waren gekomen, hebben de daders ook het certificaat van echtheid meegenomen. Het horloge kan dus, legaal ogend, te koop aangeboden zijn geweest.
De overval vond plaats aan de Ravelijn de Grenadier in Goes in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni.