Bestuurder negeert stopteken politie en vlucht na achtervolging

De politie heeft gisteravond een automobilist achterna gezeten in Middelburg en Vlissingen. De verdachte heeft het voertuig uiteindelijk achtergelaten en is op de vlucht geslagen.
Politiewagen
De politie heeft de verdachte een stopteken gegeven © ANP
Rond 19.00 uur kregen de agenten een melding over een voertuig waarvan de bestuurder zich bezighoudt met criminele activiteiten en geen rijbewijs zou hebben. Vervolgens werd de auto op de N57 bij Vrouwenpolder gezien. De agenten zijn achter de auto aangegaan en hebben de bestuurder een stopteken gegeven. De bestuurder reed uiteindelijk met een hoge snelheid verder richting Vlissingen.

Gevaarlijk rijgedrag

Extra politiewagens kwamen vervolgens helpen bij de achtervolging om de verdachte te laten stoppen. Vanwege het rijgedrag van de bestuurder moesten verschillende tegenliggers uitwijken naar de berm. Volgens de politie haalde de bestuurder gevaarlijk in, reed over verdrijvingsvlakken en in tegengestelde richting.

Gevlucht

Op de Bloemenlaan in Vlissingen kwam de bestuurder uiteindelijk tot stilstand omdat er daar werkzaamheden zijn. De politie kon hem toen niet in de kraag vatten omdat de verdachte uit de auto sprong en het op een lopen zette. Een agent is er achteraan gegaan. Zonder succes, want de bestuurder van de auto is ontsnapt.
Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen voor onderzoek. Uit onderzoek zal moeten blijken wie de verdachte bestuurder van de auto is.