Hoek stelt ambities in Derde Divisie voorlopig bij na teleurstelling in Oss

Bij Hoek zijn ze nog altijd ziek van de nederlaag vorige week op bezoek bij OSS'20 in de Derde Divisie. Dat het verlies nog nadreunt is begrijpelijk, want het plaatst de wedstrijd van morgen tegen nummer twee Sportlust'46 in een ander perspectief. "Het verschil is nu acht punten, dat hadden er na morgen twee kunnen zijn."
hoek-spelers-balen-voetbal
Hoek-spelers Jelco Schamp, Gilles Vandecandelaere en Rik Impens balen - archieffoto © Orange Pictures
Ontgoocheld was Quincy Rombaut vorige week in Oss na het laatste fluitsignaal. "Alles verliep volgens plan, zeker de eerste 45 minuten. We kwamen verdiend op voorsprong, hadden ook de 0-2 kunnen maken, deden dat niet en dan moet je het zakelijk oplossen", aldus de Hoek-trainer. "Maar dan moet je negentig minuten gefocust blijven en blijkbaar lukt ons dat niet. Op een gegeven moment gingen jongens toch uit positie lopen, op zoek naar nog een goal..."
Het goede gevoel dat was ontstaan na de ongeslagen reeks is weg, hopelijk niet voor al te lang.
Quincy Rombaut (Hoek)
De rekening daarvoor kreeg Hoek in het laatste kwartier van OSS'20, nadat de thuisploeg eerst via een strafschop op gelijke hoogte was gekomen werd het in blessuretijd ook nog 2-1. Weg reeks van zes ongeslagen wedstrijden en vervelender nog: het gat met de bovenste plaatsen is weer wat groter. "Het goede gevoel dat was ontstaan na de ongeslagen reeks is weg, hopelijk niet voor al te lang", aldus Rombaut.
quincy-rombaut-hoek
Quincy Rombaut langs de lijn als trainer van Hoek - archieffoto © Orange Pictures/Peter van der Klooster
De wedstrijd in Woerden tegen Sportlust'46 moest een kantelpunt worden in de strijd bovenin. De Belg had het scenario - in de wetenschap dat zijn ploeg het altijd goed doet in toppers - al uitgedacht. "Als we hadden gewonnen van OSS was het gat nu vijf punten geweest. Dan hadden we de boel bovenin echt kunnen opschudden met een overwinning op Sportlust'46."

Nieuwe doelstelling

Dat scenario ligt al enkele dagen in de prullenbak, nu Hoek (achtste) pas op de plaats heeft moeten maken in de Derde Divisie. "We richten ons voorlopig op de top-5", zegt Rombaut. "De wedstrijd van morgen is ook in dat opzicht heel erg belangrijk. Het gat met de vijfde plaats is nu al vijf punten. Winnen is dus een must. Als dat ons lukt, kan dat het begin zijn van een nieuwe serie."
Hoek kan morgen geen beroep doen op verdediger Augustine Loof (ontsteking in knie) en mist in Jarno Lion (geschorst) een belangrijke pion op het middenveld. Jahrdell Constansia en Nolan Bailly hebben de hele week niet getraind door ziekte en ontbreken waarschijnlijk.
Sportlust'46-Hoek op Sportpark Cromwijck begint morgen om 15.00 uur en is te volgen via de website en app van Omroep Zeeland Sport: www.omroepzeeland.nl/sport.