ZLM verbaasd over aard en grof geweld gestripte BMW's

Voor ZLM Verzekeringen is het heel ongewoon en bijzonder dat er op dit moment in zoveel BMW's wordt ingebroken in Zeeland. Er zijn in korte tijd vijf schademeldingen van dit merk auto binnengekomen. "Vooral de aard en het grof geweld zijn bijzonder", vertelt Dennis van Ham van ZLM.
Inbraak BMW Heinkenszand
Zelfs het stuur was meegenomen uit de auto © Rudi Blommaert
De afgelopen weken is het aantal diefstallen van elektronica uit personenauto's van BMW gestegen. Het viel op in de gemeenten Hulst en Terneuzen, maar later bleken er ook diefstallen in Middelburg, Heinkenszand en Goes te zijn. De auto's werden gestript en er zaten grote gaten in de deur van de wagen. "Zoals we nu zien gaat het echt om een professionele bende", aldus Van Ham.

Voorzorgsmaatregelen

Het valt Van Ham op dat de focus echt alleen op de BMW ligt. "En naar ons idee gaat het ook niet om nieuwe auto's."
Volgens de verzekeraar is het heel lastig om als eigenaar iets tegen de diefstallen te doen. "Eigenlijk ben je als eigenaar van zo'n auto gewoon een beetje machteloos. Dit soort lui spot gewoon eerst en zij zijn de buurten aan het verkennen", zegt Van Ham. Het is volgens hem nog wel mogelijk om je auto af en toe op een andere plaats te zetten. "Maar uiteindelijk vinden ze dan je auto ook wel."
Inbraak BMW Heinkenszand
Via een gat van ongeveer tien bij tien centimeter wordt de inbraak gepleegd © Rudi Blommaert