Afgedankte kleding krijgt een tweede leven bij Trashion Fashion

In de kelder van Theaterproductiehuis Zeeland in Middelburg zoemden de naaimachines flink. Vier deelnemers waren er heel de dag bezig om van een stapel tweedehands kleding nieuwe kleren te maken. Het wordt Trashion Fashion genoemd.
Afgedankte kleding krijgt een tweede leven bij Trashion Fashion
"Trashion Fashion is het maken van iets nieuws uit iets wat niet bruikbaar meer is", legt initiatiefnemer Lizanne Hennessey uit. Hiermee krijgt afgedankte kleding een tweede leven. Een boodschap die ze als eigenaar van een tweedehandskledingwinkel erg belangrijk vindt.
Een van de deelnemers is Astrid Lindner uit Middelburg. Ze heeft een rok gemaakt van twee overhemden en is nog volop bezig met haar creatie. "Ik vind het idee van Liz heel leuk tegen de verspilling van kleren. Ik heb twee kinderen en wij kopen alleen maar tweedehands."
Twee deelnemers zijn hard aan het werk aan hun trashion fashion creatie
Twee deelnemers zijn hard aan het werk aan hun trashion fashion creatie © Omroep Zeeland
Hennessey legt uit: "We consumeren ontzettend veel kleding en gooien ontzetten veel kleding weg. Dat komt allemaal op de afvalbergen terecht." Ze hoopt dat Trashion Fashion mensen aan het denken zet. "Er is zoveel kleding op de wereld, we hoeven echt niets nieuws meer te maken."