Aanhoudingen op kerstmarkt in Koewacht: 'Het liep behoorlijk uit de hand'

Op de kerstmarkt in Koewacht zijn gisteravond drie mensen aangehouden voor onder andere het verstoren van de orde bij een evenement. De eerste melding die bij de politie binnenkwam was dat enkele personen zich zouden misdragen op de kerstmarkt. Toen de politie aankwam liep het al snel uit de hand en moest er assistentie worden opgeroepen.
Politie stock
Aanhoudingen op kerstmarkt in Koewacht: 'Het liep behoorlijk uit de hand' © ANP
De twee agenten die in eerste instantie bij de kerstmarkt arriveerden wilden in gesprek gaan met de overlastgevers, maar werden meteen belaagd door deze personen. Dat liep volgens het Politie Basisteam Zeeuws-Vlaanderen in een bericht op Facebook 'behoorlijk uit de hand'. Er werden twee mensen met verzet aangehouden. De politie kreeg daarbij hulp van bezoekers van de kerstmarkt. Na een oproep voor assistentie kwamen meerdere politie-eenheden aangesneld.
Uiteindelijk zijn er drie personen aangehouden voor het verstoren van de orde bij een evenement, openbare dronkenschap en het beletten en belemmeren van ambtshandelingen. De verdachten zijn twee mannen uit België van 33 en 28 jaar oud en een 39-jarige man uit Koewacht. Ze zitten nog vast en zullen vandaag worden gehoord.
De politie vraagt aan mensen die gisteren bij de kerstmarkt aanwezig waren en het incident hebben gezien, zich te melden.