Hoek mist te veel kansen, maar houdt wel punt over aan duel met Sportlust'46

Hoek heeft met 1-1 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen Sportlust'46 uit Woerden. De Zeeuws-Vlaamse ploeg verprutste in de eerste helft veel goede mogelijkheden en kreeg in de tweede helft het deksel op de neus. De enige Hoek-goal werd gescoord door Sylvio Hage. Door het 1-1 gelijkspel blijft Hoek, met nog één wedstrijd te gaan tot aan de winterstop, in de middenmoot van de Derde Divisie staan.
Samenvatting Sportlust'46-Hoek
Op een zeer winderig sportpark regende het in de eerste twintig minuten grote kansen voor Hoek. De grootste twee mogelijkheden waren voor Mathieu De Smet en Sylvio Hage. Beide aanvallers hielpen een 1-op-1 mogelijkheid met Sportlust'46-doelman Romerio Antionioli om zeep. De wind speelde ook een grote rol bij de openingstreffer. Hage probeerde vanaf de achterlijn de bal nog voorzetten, maar door de wind waaide bal bij de tweede paal binnen. Omdat Wessel Meiring vlak voor het rustsignaal de enige goede kans van de ploeg uit Woerden niet tussen de palen schoot, ging de Zeeuws-Vlaamse ploeg met een voorsprong de kleedkamer in.
Vlak na de onderbreking was Terence Groothusen namens Sportlust'46 dichtbij de gelijkmaker. De invaller zag zijn schot nog net gekeerd worden door Hoek-doelman Lars Knipping die de bal met zijn vingertoppen op de lat tikte. Met nog een half uur op de klok ontsnapte Mathieu De Smet aan de buitenspelval. In plaats van dat hij de bal breed legde op de vrijstaande Steve Schalkwijk, verprutste de buitenspeler de aanval. Dat die misser duur was, bleek een minuut later. Martijn Jansen verraste Knipping met een verwoestende uithaal in de korte hoek.
In het slot van de wedstrijd probeerde Hage het nog twee keer, maar één poging belandde in de handen van de Sportlust'46-doelman en de tweede ging naast. Door het gelijke spel blijft Hoek steken in de middenmoot van de Derde Divisie.

Scoreverloop

0-1 Sylvio Hage (38)
1-1 Martijn Jansen (62)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Artuur Zutterman, Gertjans Martens, Roycel James, Lars Wantens, Jelco Schamp, Gilles Vandecandelaere, Rik Impens (Nolan Bailly/90), Mathieu De Smet (Glenn Diedhiou/76), Steve Schalkwijk, Sylvio Hage