Honderd Zeeuwen gratis aan tafel dankzij goedlopend boek

Honderd Zeeuwen die een rottijd achter de rug hebben gehad of gewoon toe waren aan een leuk avondje weg mochten gisteren een avondje uit in Goes. De avond werd betaald uit de opbrengst van het Leuk Zeeuws Doe Boekje van schrijfster Franca de Winter.
100 Zeeuwen bij elkaar voor een gezellig avondje uit
Honderd Zeeuwen bij elkaar voor een gezellig avondje uit © Omroep Zeeland
Dansschool Janvier verwelkomde de honderd gasten die een fantastische avond hadden. Waar normaal de voetjes van de vloer gaan, stonden nu tafels opgesteld voor dit tijdelijke restaurant. "Ik vind het heel erg gezellig", aldus een dame die aan tafel zit met een paar vrouwen die ze voor het eerst leert kennen. "Dat is ook de bedoeling van dit evenement. Ik ben alleenstaand en ik heb een paar rotjaren achter de rug. Even een avond ertussenuit is wel lekker."

Prachtig initiatief

Verderop aan een tafel proosten twee dames, die samen naar het evenement zijn gekomen. "Het is een prachtig initiatief. Mijn vriendin is net haar man verloren en we zijn hier nu samen om haar een hart onder de riem te steken." De avond is pas net begonnen, maar volgens de dames nu al geslaagd. "Het voorgerecht was geweldig, heerlijk!"
Franca de Winter is hartstikke tevreden: "We hebben een gezellige avond georganiseerd voor mensen die wel een leuke avond verdiend hebben. Mensen die zich aangesproken voelden hebben zich ingeschreven hiervoor." Het zijn volgens De Winter soms mensen die van bijvoorbeeld veertig euro in de week moeten rondkomen of mensen die iets niet zo leuks hebben meegemaakt en zin hebben in een gezellige avond.
Gezelligheid tijdens het voorgerecht
Gezelligheid tijdens het voorgerecht © Omroep Zeeland
Het eten wordt mede-gesponsord door verschillende bedrijven en klaargemaakt door leerlingen van het Goese Lyceum. Op de vraag of De Winter van de opbrengst van haar boek niet op vakantie had gewild antwoord ze bescheiden. "Dit geeft me zo veel energie en voldoening om dit te mogen doen. Dat vind ik gewoon heel erg leuk."