Treinreizigers schrikken van (verkeerd) reisadvies NS: 'Is jullie planner doorgezakt?'

De NS heeft Walcherse treinreizigers even laten schrikken. Wie op maandag als eindbestemming station Goes invulde, kreeg het advies die bestemming eerst te passeren en bij station Kapelle-Biezelinge uit te stappen.
Treinstation Goes is maandag lastig te bereiken voor reizigers van Walcheren
Foutje bedankt: NS laat reizigers schrikken door station Goes over te slaan © Marjolijn de Jongh
In Kapelle-Biezelinge moesten de reizigers vervolgens twintig minuten wachten op de sprinter van Roosendaal naar Goes. Hierdoor kwam de totale reistijd uit op ongeveer drie kwartier.
Op X werd met verontwaardiging gereageerd op het bijzondere reisadvies. "Is jullie planner doorgezakt gisteravond of moet ik morgen echt overstappen in Kapelle om van Middelburg in Goes te komen?", vroeg een reiziger zich af.
In eerste instantie bevestigde de NS in reactie op dat bericht het advies om in Kapelle-Biezelinge over te stappen op de trein naar Goes. "Vanwege een defect spoor rijden we volgens een aangepaste dienstregeling. Ik adviseer je om de planner voor vertrek nogmaals te bekijken voor eventuele veranderingen."

Fout in reisplanner

Een woordvoerder van NS liet na navraag weten dat het om een fout ging in de reisplanner. Mogelijk veroorzaakt door de nieuwe dienstregeling die vandaag ingaat in combinatie met de huidige situatie op het Zeeuwse spoor. Door verzakkingen rijden momenteel minder treinen tussen Vlissingen en Roosendaal.
De nieuwe dienstregeling zorgt verder niet voor veranderingen voor Zeeuwse treinreizigers.