Uitslagen amateurvoetbal zondag 10 december

HVV'24 verzuimt de macht in de 3e klasse te grijpen, Clinge is de koppositie in de 4e klasse weer kwijt, en de dames van Hontenisse moeten flink zweten na een ruime voorsprong. Lees hier alle uitslagen van deze voetbalzondag.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 10 december © Omroep Zeeland

Derde Divisie B

Hoek en Kloetinge speelden op zaterdag en deden dat met wisselend succes. Hoek kreeg grote kansen, maar bleef steken op een 1-1 gelijkspel met Sportlust'46. Kloetinge won wel; door een goal van Kyle Doesburg pakte het een belangrijke zege op Meerssen.

Vierde Divisie C

GOES won zaterdagavond op eigen veld van Nemelaer. Daardoor blijft de ploeg in het spoor van koploper Dongen. Vandaag zag het concurrent UDI'19, tegenstander van volgende week, punten verspelen bij EVV.

3e klasse A

HVV'24 heeft verzuimd de koppositie over te nemen van Zundert, dat niet in actie kwam. Het lukte de ploeg uit Hulst niet om te scoren tegen laagvlieger Rimboe, waardoor de ploeg uit Hulst al een maand niet gewonnen heeft in de competitie. Door de remise zakt de formatie van Yves Michelet naar de vierde plaats.

Breskens was met 0-1 te sterk voor Hontenisse. Beide teams hielden elkaar lang in evenwicht, maar diep in de tweede helft namen de bezoekers de drie punten door een goal van Joris Corijn. De aanvaller benutte een strafschop en maakte daarmee zijn eerste treffer van het seizoen. Een opvallende statistiek, want vorig jaar was Corijn in de 4e klasse goed voor dertig goals.

4e klasse A

Philippine was dichtbij een stunt tegen Hoeven, maar kreeg in de blessuretijd alsnog het deksel op de neus; 3-4. De ploeg van Huib en Aloys Meerman kwam na acht minuten op achterstand, maar wist de schade een minuut later al te repareren via Niels van Holst. Hoeven deelde niet lang daarna een tweede tik uit en na de pauze werd de marge nog groter. Doordat Van Holst na ruim een uur spelen met zijn tweede van de middag de aansluitingstreffer kon maken werd het nog spannend. Zeker nadat Hoeven een kwartier voor tijd met een man minder op het veld stond na een rode kaart. Vijf minuten voor tijd leek Gijs Maes met de 3-3 een punt binnen te halen, maar in de 96e minuut dompelde Hoeven de thuisploeg alsnog in rouw.

De wedstrijd tussen Groede en Clinge werd afgelast waardoor laatstgenoemde vereniging nu geen koploper meer is. Clinge heeft nog wel twee duels tegoed. Hulsterloo had geen kans tegen Sprundel.

5e klasse A

Koewacht heeft het Zeeuws-Vlaamse onderonsje tegen SDO'63 met 1-0 gewonnen door een goal van Maxim Varewyck. Daardoor heeft het in de stand de aansluiting gevonden met Vogelwaarde, dat op de zesde plaats staat. Graauw won in eigen huis met 2-1 door twee doelpunten van Cas van Passel van NSV en stijgt daarmee een plek op de ranglijst.

2e klasse A vrouwen

Hontenisse leek op weg naar een eenvoudig zege op Gilze. Na een vroege achterstand liepen de Zeeuws-Vlamingen uit naar een 1-5 voorsprong. Lisan van den Broek was twee keer trefzeker, ook Debby van Regenmortel, Maike Wauters en Jady de Poorter scoorden. Toch werd het nog spannend; Gilze kwam terug tot 4-5 en Hontenisse trok de winst maar net over de streep.
Hontenisse blijft tweede in de 2e klasse A.