Dronken en gewonde man weigert hulp en wordt geboeid door ambulancemedewerker behandeld

Politieagenten in Middelburg hebben afgelopen nacht de handen vol gehad aan een gewonde, dronken man. Ze wilden hem hulp verlenen, maar dat werd niet in dank afgenomen door de 21-jarige Middelburger.
Markt Middelburg
De man werd gewond op de Markt gevonden © Anneke Roovers
Rond 04.00 uur kwam een melding bij de politie binnen dat er iemand was neergestoken op de Markt. Politieagenten troffen vervolgens een bebloede man aan en wilden eerste hulp verlenen. "De man was echter heel opstandig en wilde niet meewerken", aldus de politie.

Geboeid om hulp te verlenen

Volgens de politie had de man duidelijk hulp nodig, maar agenten vermoedden ook dat hij onder invloed was. Daarom werd hij op de grond gelegd en geboeid. "Op die manier kon de ambulanceverpleegkundige de man veilig onderzoeken en eerste hulp verlenen."
Geconcludeerd werd dat de man dusdanig gewond was, dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Omdat de man zich hevig verzette en dronken was, werd hij door de politie aangehouden. Uiteindelijk is hij alsnog met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Uit onderzoek bleek dat er geen sprake is geweest van een steekincident. Vermoedelijk is de man na een val gewond geraakt.