Glazen huis in Hoofdplaat haalt 14.000 euro op voor Zeeuwse WensAmbulance

"Willy en Marleen hebben een plaatje aangevraagd en daarvoor hebben ze tien euro gegeven", klinkt er vanuit een bus tegenover café 't Krikje in Hoofdplaat. Daar maken lokale dj's 24 uur lang live radio. Voor elke aangevraagde plaat halen ze geld op voor Stichting Zeeuwse WensAmbulance. Dankzij de dj's, verschillende sponsoren en de inwoners wordt er in totaal 14.012,14 euro opgehaald.
Glazen huis Hoofdplaat
De dj's hebben afgelopen nacht toch nog een beetje slaap kunnen pakken. Met negen man maakten zij de uitzending in estafettevorm. "Ik heb tussen half 2 en half 6 vanochtend geslapen", zegt André Brakman van RTV Scheldemond. Daarna klom hij weer achter de microfoon om zijn collega af te lossen. "Het was een kort nachtje, maar ik heb er absoluut van genoten en dat kan ik denk ik namens alle medewerkers zeggen."

Spontane inzamelingsactie

In de nacht van zaterdag op zondag hebben de inwoners zelf ook nog een spontane actie opgezet. "We hebben de baard afgeschoren van iemand die we nog nooit zonder baard hebben gezien en daar 500 euro mee ingezameld", zegt Bart Verbeke die er al die tijd is bij geweest. Het was de baard van Eric de Smit die er dertig jaar over heeft gedaan om de baard te groeien. "Binnen vijf minuten was hij er af. Het was een koude nacht, maar het is wel opgeknapt want het was nogal een wildernis. Zelfs mijn moeder is er content mee", zegt hij lachend.
Op het podium werd de cheque met het totale ingezamelde bedrag uitgereikt, maar voordat dat gebeurde kreeg Verbeke een oorkonde. Hij was de enige die 24 uur lang wakker was en alles volgde en daarom kreeg hij de titel Bikkel van de dag. "Ik ben nog helemaal niet moe en ik voel me fantastisch", zegt hij verbouwereerd. "Ik ga vanmiddag naar de voetbal en daarna nog een frietje eten hier, ik ben niet van plan om snel te slapen."

Emotioneel moment

Bram Lagendijk van Stichting Zeeuwse WensAmbulance nam de cheque met het totaalbedrag aan en dat was voor hem een emotioneel moment: "Ik ben er stil van, het is niet te bevatten dat het zo'n enorm bedrag geworden is. We zitten nog in de opbouwfase dus waar we het precies aan gaan besteden moeten we overleggen. Ik kan niet anders zeggen dat we heel dankbaar zijn."