Goedemorgen! Storm Pia, kale hoofden in Goes, tentoonstelling met luchtfoto's Watersnoodramp

Goedemorgen! Al weggewaaid? In het hele land geldt vandaag code geel vanwege storm Pia. Hieronder lees je wat je nog meer te wachten staat op deze 21 december.
Storm
Morgen geldt code geel door storm Pia © Chris verkaart
Code geel geldt dus vandaag omdat er zware windstoten worden verwacht tot wel 90 kilometer per uur. Er wordt gewaarschuwd voor gevaar door afbrekende takken en rondvliegende dakpannen. De code geel geldt tot vannacht.
Het Glazen Huis in Nijmegen
Het doel van het Glazen Huis in Nijmegen is dit jaar Stichting ALS Nederland © ANP
3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Voor leerlingen en personeel van praktijkschool De Wissel in Goes is dat een extra bijzonder doel, omdat hun oud-collega Ingrid Konings ook lijdt aan de spierziekte. De school zet zich daarom in om zoveel mogelijk geld op te halen. Ze dragen hun steentje bij door cupcakes te bakken, maar ook door hun hoofd kaal te scheren. Drie meesters hoopten hier aanvankelijk driehonderd euro mee op te halen, maar inmiddels staat de teller al op meer dan 3.000 euro. Vanavond gaan de drie meesters én twee leerlingen kaal.

Inloopavond over flexibele asielopvang Hulst

Inwoners van Hulst konden gisteravond hun zorgen uiten en ideeën spuien over de mogelijke komst van een flexibele asielopvang in Hulst. De opvanglocatie moet zowel asielzoekers als Oekraïense vluchtelingen huisvesten. Gisteravond bleek dat inwoners zich zorgen maken over overlast en de veiligheid op straat. Burgemeester Ilona Jense-van Haarst geeft aan dat de gemeente nog aan de start van het traject staat en ze hoopt dat inwoners het gevoel hebben dat ze gehoord worden. Het is nog niet duidelijk of en zo ja, wanneer de opvanglocatie gebouwd zal worden.
Bart Hofmeester legde de Watersnoodramp vanuit een vliegtuig vast
Bart Hofmeester legde de Watersnoodramp vanuit een vliegtuig vast © Bart Hofmeester
In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wordt vanmiddag de foto-expositie 'Watersnoodramp en Deltawerken vanuit de Wolken' geopend. De foto's zijn gemaakt door de Rotterdamse luchtfotograaf Bart Hofmeester (1921-2001). Hofmeester legde in 1953 de omvang van de Watersnoodramp vanuit een vliegtuig vast. Op de foto's zie je doorgebroken dijken, verwoeste huizen en het overstroomde Zeeuwse landschap. Hierna heeft de fotograaf ook de bouw van de Deltawerken vastgelegd. Ook deze foto's zijn in de tentoonstelling te zien.
Stormachtig weer in Vlissingen
Stormachtig weer in Vlissingen © Jan Daniels

Het weer

Het zal intussen geen verrassing meer zijn: ook vandaag gaat het regenen. Ook waait het best hard, vooral 's middags is er kans op zware windstoten. Koud wordt het niet echt voor de tijd van het jaar. Het wordt maximaal 10 tot 11 graden.