Danny Vera niet alleen koning van Top 2000, maar ook van de Uitvaartmuziek Top 100

Danny Vera scoort niet alleen hoog in de Top 2000, maar ook in de Uitvaartmuziek Top 100. Het nummer Roller Coaster van de Middelburgse artiest moet het op de landelijke lijst afleggen tegen de onbetwiste nummer één: Time to Say Goodbye van Sarah Brightman en Andrea Bocelli.
Danny Vera - Beggin' For Trouble
Roller Coaster staat op nummer twee op de ranglijst © Set Vexy
Vera staat de laatste jaren op de tweede plek van de landelijke uitvaartmuziek-ranglijst. "Dit nummer blijft niet alleen een prachtige keuze voor afscheidsmomenten, maar is sowieso een lied dat de mensen raakt", beschrijft uitvaartverzorger DELA, die de ranglijsten maakt. Nieuw in de lijst is het nummer Grijs van Jaap Reesema. Het nummer valt landelijk net buiten de top tien.

Goese ranglijst

DELA heeft geen Zeeuwse cijfers, maar heeft wel gedeeld wat voor nummers er in de vestiging in Goes populair zijn. De meeste nabestaanden in Goes kiezen nummers van Nederlandse artiesten. Jaap Reesema is bij de Zeeuwen ongekend populair. Hij stoot met zijn nummer zelfs onze bloedeigen Danny Vera van de tweede plek. Roller Coaster duikelt hiermee naar een derde plek in de lijst.

Goese top 5

  1. Sarah Brightman & Andrea Bocelli - Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)
  2. Jaap Reesema - Grijs
  3. Danny Vera - Roller Coaster
  4. André Rieu - The Rose ( instrumentaal)
  5. Claudia de Breij - Mag Ik Dan Bij Jou
Volgens de uitvaartverzorger staat uitvaartmuziek symbool voor troost en gedenken. "Muziek maakt van mooie momenten, levendige herinneringen. Het helpt om waardevolle herinneringen vast te houden of terug te halen. Tegelijkertijd biedt het nabestaanden troost en helpt het bij de rouwverwerking."