Nieuw clublied voor GPC Vlissingen: 'Je wil de club gewoon een beetje oppompen'

Clubliederen van sportverenigingen zijn er volop. Maar bij voetbalclub GPC Vlissingen hebben ze het nu wel héél professioneel aangepakt. Bas de Meijer en Kevin van Gorkom van De Hobbyisten staken de koppen bij elkaar om een moderne versie van het oude clublied te maken. Het resultaat is GPC Anthem met een pompende beat, speciaal voor de jongere garde.
GPC Anthem
Bas de Meijer, Kevin van Gorkom en Daniel Sanderse in de studio © De Hobbyisten
Bas en Kevin hebben allebei kinderen die in de jeugd van GPC voetballen, én ze maken allebei muziek. Het idee voor het clublied was dan ook snel geboren. Bas: "Er is een mooi clublied, maar dat is een beetje ouderwets. We dachten: moet dat niet eens in een modern jasje gestoken worden? De club groeit. Er komen steeds meer jonge, nieuwe leden."
De muziek van GPC Anthem is gemaakt door Daniel Sanderse, de producer van De Hobbyisten. Bas en Kevin hebben de teksten geschreven. Ze hebben daarbij een koppeling gemaakt met het originele clublied Daar bij de golven van de Schelde. Ook wordt erevoorzitter en medeoprichter van de club, Anton Hendrikse genoemd.
Luister het nieuwe nummer hieronder:
Clublied GPC Vlissingen
De liefde voor de club zit bij Bas ingebakken: "Er is niks mooier dan zaterdagochtend de velden op te lopen. De dauw komt van het gras af. Je loopt de kantine binnen. Je zit in de kleedkamer. Je wil de club een beetje oppompen. Je zet de muziek aan. Wat wil je dan? Een eigen clublied!"
GPC Anthem is op 15 december gepresenteerd op een jeugddisco van GPC. Daarvan zijn beelden opgenomen waarmee een videoclip wordt gemaakt door Michael Keersemeeckers, die later verschijnt.