Bluesband The Juke Joints legt het bijltje erbij neer

De Bevelandse bluesband The Juke Joints stopt. Dat melden de bandleden via een bericht op hun social media. De band bestond maar liefst 41 jaar en trad op in binnen- en buitenland. Tweemaal werden The Juke Joints uitgeroepen tot beste bluesband van Nederland. Aanleiding om te stoppen is de gezondheidstoestand van mondharmonicaspeler Sonnyboy.
De band bestaat uit Peter Kempe (zang en drums), John 'Sonnyboy' van der Broek (harmonica/accordeon), Derk Korpershoek (bas) en Michiel Staat (gitaar). In hun bestaan speelden The Juke joints op festivals in binnen- en buitenland en traden op met grote namen als Jan Akkerman, Ronnie Baker Brooks, Eddy 'The Chief' Clearwater en Ana Popovic. Als eerste Europese band speelde The Juke Joints op het befaamde Delta Blues Festival in Greenville Mississippi.
Het repertoire bestaat uit voornamelijk zelfgeschreven nummers in een mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco. The Masters Of Rock Rollin´ Blues, zoals de band zichzelf wel noemde, bracht diverse studioalbums en live-cd's uit. Zo doken ze de studio in met mond-harmonicavirtuoos Willie Foster uit Mississippi, Eddy 'The Chief' Clearwater en Ana Popovic. Laatste studioalbum was Heart On Fire uit 2015.
The Juke Joints stonden op festivals en clubpodia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Polen, Curaçao, USA, en op een groot aantal festivals in Nederland en België. De band was ook nauw verbonden aan het Bluesfestival Kwadendamme. Traditiegetrouw speelden The Juke Joints elk jaar als één na laatste band op dat festival.
Tot tweemaal toe won The Juke Joints de award voor de Beste Bluesband van Nederland. Dat is een publieksprijs van de Dutch Blues Foundation voor personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues.
In 2019 maakte Margot Schotel de documentaire This Is It. Daarin volgde ze de band in het jaar dat The Juke Joints 35 jaar bestonden. Cabaretière Katinka Polderman ging in 2021 met The Juke Joints de studio in om acht bluesklassiekers in Zuid-Bevelands dialect op te nemen. Dat resulteerde in het project Zeeuwse Blues.
Aanstaande zaterdag speelt de band in een uitverkochte De Piek in Vlissingen. Daarna volgen nog diverse optredens, onder andere op het Bluesfestival Kwadendamme (11 mei). Het laatste optreden van The Juke Joints is op het Linton Blues Festival in Linton (Engeland) op 6 juli. De plaats van Sonny Boy zal daar worden ingenomen door Wouter Celis van de Belgische band Doghouse Sam.