Vlammenzee na brandbom bij woonzorgcentrum op oudejaarsavond, politie doet onderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar een ontploffing met een grote vuurzee als gevolg in Oost-Souburg. De ontploffing gebeurde op oudejaarsavond tegen de gevel van woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.
Brandstichting woonzorgcentrum onderzocht
Als een zorgmedewerker rond 20.00 uur op oudejaarsavond naar het woonzorgcentrum aan het Oranjeplein rijdt, ziet deze een brandende fles met vloeistof tegen de gevel liggen. In plaats van uit te stappen, besluit de bestuurder een stukje door te rijden en te parkeren. Nog voor de auto stilstaat, volgt een luide ontploffing waarbij een grote vuurzee ontstaat.
De vlammen slaan tegen en rond een bovenliggend balkon, waarvan de bewoner op dat moment niet aanwezig is. Binnen staat een grote ruimte al snel blauw van de rook. De gordijnen zijn aan het smeulen door de hitte en hebben brandplekken.

Bekogeld met zwaar vuurwerk

Als medewerkers van het woonzorgcentrum naar buiten gaan om op de brandweer te wachten, worden ze op straat bekogeld met zwaar vuurwerk door een groep jongeren. Uiteindelijk breekt er geen brand uit. De brandweer helpt bij het ventileren van de ruimtes.
De zorgorganisatie heeft aangifte gedaan. De recherche doet daarom onderzoek naar het incident en vraagt informatie om de daders op te sporen. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.