Presentator Michiel van der Velde verruilt studio Omroep Zeeland voor die van de NOS

Radiopresentator Michiel van der Velde verlaat Omroep Zeeland. Hij wordt nieuwslezer/redacteur radio bij de NOS. De presentator van de radioprogramma's Zeeland NU en Zeeland komt thuis werkt sinds 2013 bij Omroep Zeeland.
Michiel van der Velde
Michiel van der Velde in zijn vertrouwde omgeving © Omroep Zeeland
Michiel is sinds 2019 de vaste presentator van de nieuwsuitzendingen Zeeland Nu en Zeeland komt thuis op radio. Het paste hem als een jas en zelf zegt hij van iedere uitzending genoten te hebben. "Het is altijd weer spannend wat er in een uitzending gebeurt, zeker tijdens Zegt u het maar. De luisteraars zijn heel betrokken en leven altijd met je mee. Die vijf jaar zijn voorbij gevlogen en ik had het voor geen goud willen missen."
Zijn loopbaan bij Omroep Zeeland begon eigenlijk al in 2012. In dat jaar liep Michiel (35) stage. Hij herinnert zich nog goed, dat hij na zijn sollicitatiegesprek, bij thuiskomst in Tholen, direct aan de slag kon om verslag te doen van een brand in het oude postkantoor. Het resultaat: hij mocht stage komen lopen.
De eerste jaren werkte hij als redacteur/verslaggever en deed hij verslag van allerlei gebeurtenissen in de provincie. Maar zijn ambitie was vooral om uitzendingen te presenteren en van lieverlee kwam hij ook steeds vaker achter de microfoon in de studio te zitten.

Hectische eerste week

Zijn eerste week als vervangend presentator van de nieuwsuitzending op radio, in maart 2016, ligt bij Michiel ook nog vers in het geheugen. In die week was er eerst een aanslag op Brussels Airport (Zaventem) en in de Brusselse wijk Maalbeek en twee dagen later overleed Johan Cruijff. Twee gebeurtenissen waarvoor hij direct volop aan de slag kon als presentator. "Sommige collega's vonden dat dit wel veel gevraagd was voor iemand die net begon als presentator, maar ik vond het heerlijk en zat er direct goed in."
Hoofdredacteur Edwin de Kort vindt het aan de ene kant heel jammer dat een van de anchors Omroep Zeeland verlaat, maar is aan de andere kant blij dat Michiel nu deze stap maakt. "Voor ons is het ook een visitekaartje dat hij nu bij de NOS gaat laten zien wat hij in huis heeft. Ik gun Michiel zijn nieuwe carrièremove dan ook van harte. Ik hield stiekem al rekening met zijn vertrek, en had eigenlijk verwacht dat hij al veel eerder zijn vleugels had uitgeslagen. Dus in mijn beleving zaten we al in de radiobonusjaren met Michiel bij Omroep Zeeland."
Op 15 februari presenteert Michiel zijn laatste uitzending.