Kees Visser wil 'voor de kick' met kooksessie van vijf dagen wereldrecord verbreken

Hij houdt van uitdagingen en dacht 'dat record van 100 uur kan ik wel verbreken', maar toen was een Ierse kok hem voor. Nu moet Kees Visser uit Zierikzee een record van 119 uur koken verbreken, voor een Guinness World Record. Woensdagmorgen om 10.00 uur begint hij aan een kooksessie van ruim vijf dagen.
Kees Visser chef-kok recordpoging koken
Chef-kok Kees Visser © Omroep Zeeland
In de horeca zijn lange dagen geen uitzondering, "Vijftien uur op je benen staan, is eigenlijk niks", maar vijf dagen achterelkaar is andere koek. Elk uur mag hij vijf minuten rusten. Die tijd spaart hij op om af en toe iets langer te slapen. "Even rust pakken en door knallen."
Opgeven staat niet in mijn woordenboek"
Kees Visser, chef-kok
Als een topsporter traint hij deze dagen in aanloop naar de kookmarathon. Hij eet aangepast, "veel eiwitten om sterk te zijn", en pakt zijn rust.
Kees Visser recordpoging koken scherm
De recordpoging zal omwille van bewijs integraal worden gefilmd © Omroep Zeeland
Hij ziet er niet tegenop om aan de beproeving te beginnen: "Ik heb er zin in. Als je 'ja' zegt, dan moet je er vol voor gaan." Eerder deed hij mee aan zware internationale kookwedstrijden. "Opgeven staat niet in mijn woordenboek."

Gerechten gaan naar goede doel

Tijdens de poging gaat het grootste deel van het eten naar de voedselbank en verzorgingshuizen. Hij roept iedereen die het nodig heeft gratis eten op te komen halen. Ook is er iedere avond een 'Chef's Table' voor genodigden. De opbrengst daarvan gaat naar de voedselbank. Collega-koks komen hem assisteren en aanmoedigen.
De recordpoging start woensdag 14 februari om 10.00 uur. Hij hoopt maandagmorgen rond 10.00 uur de 120 uur aan te tikken en wil dan nog een paar uur door om een fors record neer te zetten.