Scholengroep Prisma moet meer dan tien leerkrachten laten gaan vanwege oplopende kosten

Het is opmerkelijk in een tijd waarin geschreeuwd wordt om onderwijspersoneel; leerkrachten laten afvloeien omdat je er eigenlijk te veel van hebt. Bij Prisma scholengroep, met veertien basisscholen in Zeeland, gebeurt het. De inzet daar is voor de zomer tussen de tien en vijftien leerkrachten uit te laten stromen. Op vrijwillige basis.
Prisma scholen
De Prisma scholengroep heeft veertien basisscholen in Zeeland © Omroep Zeeland
Bestuursvoorzitter Mieke Schipper benadrukt het nog maar eens, want ze weet dat er veel geruchten rondgaan. "Het gaat niet om gedwongen ontslagen en ook is er geen financieel probleem", zegt ze. Maar om een financieel probleem te voorkomen moet er nu wel ingegrepen worden, voegt ze eraan toe.
Want omdat er een aantal jaren geleden voor is gekozen ruim in te zetten op leerkrachten, geeft de scholengroep meer geld uit aan personeel dan andere scholengroepen. "We hebben daardoor minder geïnvesteerd in de materiële kant, terwijl daar ook geld voor nodig is. Denk aan lesmateriaal, gebouwen en ict-middelen", aldus Schipper.

Drie ton meer aan energiekosten

Daarnaast kampt de scholengroep volgens haar met flinke kostenstijgingen, zoals een energiecontract dat volgens haar drie ton meer kost op jaarbasis dan voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. En er komt sinds vorig jaar minder geld van het Rijk binnen als gevolg van een wetswijziging, waardoor dure personeelslasten minder goed opgevangen kunnen worden.
Prisma scholen
Annika Polfliet (l) en Mieke Schipper van Prisma scholengroep © Omroep Zeeland
Prisma scholengroep heeft veertien basisscholen, verspreid over Zeeland. Jarenlang verkeerde ze in de unieke positie dat ze meer leerkrachten had dan op papier - de formatie - eigenlijk nodig was. Dat was volgens Schipper destijds een bewuste keuze omdat er toen al werd gezien dat veel leerkrachten met pensioen zouden gaan en er een landelijk tekort aankwam. "Het is gedaan vanuit een visie. En het had zo zijn voordelen. In tegenstelling tot andere scholen hebben wij tot nu toe nauwelijks te maken gehad met klassen die geen les hadden omdat er geen leerkracht beschikbaar was."

Uitstromen naar speciaal of voortgezet onderwijs

Doel is voor de zomer tussen de tien en vijftien leerkrachten laten uitstromen, op een totaal van 280 medewerkers. Wie uitstapt krijgt loopbaanbemiddeling en eventueel een ontwikkeltraject, en daarnaast ook een geldbedrag mee. Schipper: "We zitten rond de 75 procent van de doelstelling. We gaan het doel dus ook gewoon halen. We hebben hier mensen die al jaren zeggen dat ze wel eens wat anders zouden willen, bijvoorbeeld naar het speciaal onderwijs of naar het voortgezet onderwijs. Die proberen we met deze regeling over de streep te halen." Juist het feit dat er op dit moment zoveel vraag is naar onderwijskrachten, kan in dit geval gunstig uitpakken.

Flexibele schil wordt kleiner

Toch blijft het voor de buitenstaander een vreemde zet: leerkrachten laten afvloeien terwijl zowat overal tekorten zijn en de toekomstscenario's er niet om liegen. Want omdat er meer leerkrachten met pensioen gaan dan dat er van de opleidingen afkomen, zullen de tekorten alleen maar toenemen. Je zou zeggen; hou binnen wat je hebt. Want met deze inkrimping wordt de situatie nijpender, waardoor het bijvoorbeeld moeilijker wordt om een griepgolf op te vangen. Maar volgens bestuursvoorzitter Schipper kan het niet anders: "We hebben onze inkomsten niet zelf in de hand."
Prisma scholen
Prisma scholengroep heeft 14 locaties in Zeeland © Omroep Zeeland
De boodschap zorgde aanvankelijk voor onrust onder de medewerkers, zegt Annika Polfliet van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (gmr). "Maar we moeten wel. Want nu zijn er geen financiële problemen, maar als we op deze voet doorgaan, dan verwachten we dat we het in 2027 niet meer gaan redden." Op de vraag of er mogelijk te lang op te grote voet is geleefd is ze duidelijk: "De keuzes die in het verleden gemaakt zijn, waren toen passend, nu niet meer."

Zo soepel mogelijk laten verlopen

Voor de zomer moet duidelijk zijn wat de bezuinigingsoperatie concreet betekent voor de teams op de scholen. Polfliet: "De gmr zet alles op alles om het voor de collega's zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is zeker niet de bedoeling dat de werkdruk hoger wordt. En daarnaast doen we er alles aan om zo goed mogelijk onderwijs te blijven geven."