Emma Heesters verliest in finale van Stars on Stage

Zangeres Emma Heesters heeft de finale van Stars on Stage niet gewonnen. Schaatser Michel Mulder won de finale vandaag met 47 punten, twee punten meer dan de Zeeuwse zangeres kreeg. In de finale moest Emma het opnemen tegen Mulder en zakenvrouw Susanna Klibansky.
In het tv-programma van RTL werden de afgelopen weken bekende Nederlanders opgeleid tot musicalsterren. De finaleplek van Emma is eigenlijk geen verrassing. Twee weken terug verpletterde ze de jury en het publiek met haar uitvoering van Don't Cry For Me Argentina uit de musical Evita.
In haar jonge jaren deed ze al ervaring op met het repertoire in Musical-Vrienden in Goes, de vereniging van haar ouders.
Emma Heesters
Emma Heesters Archieffoto © ANP
Emma nam vanavond twee keer plaats op het podium. Met haar eerste optreden zong ze het nummer Never Enough van musical The Greatest Showman. Niet alleen de jury, maar ook haar ouders, die vanuit 's Gravenpolder voor het optreden van hun dochter naar de studio waren afgereisd, zaten met tranen in hun ogen naar het optreden te kijken.

'Vegas is klaar voor je'

Dat het optreden van Emma emotie opwekte hoorde je ook terug in het commentaar van de jury, waarvan ze na het eerste optreden twintig sterren, het hoogst haalbare kreeg. "Ik kan niet vaak niet uit mijn woorden komen, maar nu gebeurt dat. Je moet naar Vegas. Je speelt én zingt. Las Vegas is klaar voor je", zei jurylid Albert Verlinde.

'What a feeling, what a show'

Voor het tweede optreden koos Emma het nummer What a Feeling van de musical Flashdance. "Ik kon heel erg hiervan genieten", zegt Emma na het optreden. "Ik ben die girl, die zingt en danst." Jurylid Carlo Boshart reageerde: "Je vond je rol, je ging met die meiden ervoor. What a feeling, what a talent, kus van mij!" Maar dat commentaar was niet genoeg voor een eerste plek, Emma eindigde samen met de punten die het publiek haar gaf op een eindscore van 45 punten. Daarmee deelt ze een tweede plek met Susanna Klibansky die hetzelfde aantal punten kreeg.
Naar het programma keken wekelijks bijna twee miljoen mensen. Het is niet duidelijk welke prijs verbonden is aan de winst van deze televisiereeks.