Amateurvoetballers krijgen ruim baan voor carnaval, deze twee teams spelen wel

De KNVB geeft verreweg de meeste amateurvoetballers dit weekend de ruimte om carnaval te vieren en dus staan er in veel klassen geen wedstrijden op het programma. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen komt slechts één Zeeuws standaardteam in actie. Daarnaast zijn er een aantal competitiegenoten van clubs uit onze provincie die in dit carnavalsweekend wel spelen.
vooruitblik amateurvoetbal
Terneuzense Boys komt dit weekend wel in actie © Harry Brouns

Derde Divisie B

Hoek en Kloetinge spelen vandaag allebei niet en dat geldt voor de meeste ploegen in de Derde Divisie B. In totaal worden er drie wedstrijden gespeeld, waarvan twee op zaterdag.

Vierde Divisie C

Ook voor GOES is het een vrij weekend. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer zal wel met interesse kijken naar de enige wedstrijd in de Vierde Divisie C die wel op het programma staat, want concurrent Achilles Veen speelt in Nijmegen tegen Orion.

1e klasse D

Terneuzen is the place to be voor de Zeeuwse voetballiefhebber die vanmiddag wel graag live amateurvoetbal wil bekijken, want Terneuzense Boys speelt thuis tegen Spijkenisse. Makkelijk zal dat niet worden voor de ploeg van trainer Kevin Hollander, want Spijkenisse staat bovenaan. De aftrap is om 15.00 uur.
In Omroep Zeeland Sport zie je zondag op televisie een samenvatting van:
  • Terneuzense Boys - Spijkenisse
De uitzending begint zondag om 18.10 uur en wordt ieder uur herhaald.

3e klasse H vrouwen zaterdag

In de vrouwencompetitie is MZC'11 uit Zierikzee het enige Zeeuwse standaardteam dat in actie komt. De ploeg gaat vandaag op bezoek bij Nieuwenhoorn. Een belangrijk duel, want bij winst kan MZC zowel Nieuwenhoorn als Zeelandia Middelburg passeren op de ranglijst.