Aanpak Gentsevaart kost 3 miljoen euro extra door stijgende prijzen in de bouw

De provincie Zeeland trekt drie miljoen euro extra uit voor de werkzaamheden aan de Gentsevaart (N290) bij Kapellebrug. Daarmee komen de kosten uit op 8,6 miljoen euro. De provincie geeft als reden dat tijdens de voorbereidingen de kosten in de bouwsector flink zijn gestegen. De eerste kostenberekeningen kloppen dus niet meer.
Kapellebrug, Gentsevaart
De Gentsevaart in Kapellebrug © Google
De voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de Gentsevaart lopen al jaren. In april wil de provincie van start met de werkzaamheden. De drie miljoen zorgt er volgens de provincie voor dat er geen uitstel meer komt van de werkzaamheden.

Al jaren beu

Er komt een nieuwe weg met fiets- en voetpaden, veiligere oversteekplaatsen, maatregelen die de snelheid van het verkeer moeten beperken en een nieuwe rotonde ter hoogte van de Molenstraat.
Met de vernieuwingen wil de provincie ervoor zorgen dat er geen zwaar verkeer meer dwars door het dorp naar België rijdt. Aan de Gentsevaart liggen woonhuizen, verschillende winkels en benzinepompen. Inwoners van Kapellebrug zijn het al jaren beu. Het gedender van vrachtwagens door de straat, vlak langs hun voordeur, begint 's nachts rond 03.00 uur al. In 2021 vertelde Gaby Nijpjes dat sommige buurtbewoners zelfs lagen te schudden in hun bed door het langsrijdende verkeer.