Na 30 jaar zijn de Lamsôôren uitgespeeld: 'Maar we blijven samen carnavallen'

Carnaval zou één groot feest moeten zijn, maar in Oud-Vossemeer voelt het feest vandaag tóch een beetje dubbel. Dweilband de Lamsôôren stopt na dertig jaar met muziek maken en loopt dus voor het laatst mee met de carnavalsoptocht. "Het is mooi geweest", zegt Ad Havermans die dertig jaar in de band speelde.
Na 30 jaar is dweilband de Lamsôôren uitgespeeld, 'maar we blijven samen carnavallen'
Dat hij zich al die jaren hardmaakte voor de band, zorgt voor heel veel goede herinneringen. "We zijn gewoon heel goed mee mekoare en vieren altijd samen carnaval", vertelt Havermans. Toch benadrukt hij dat dat niet voor tranen gaat zorgen vandaag. "Het is mooi geweest en het is tijd voor de jeugd om het stokje over te nemen. Vandaag gaan we nog even knallen en daarna is het genoeg geweest."
De reden dat de Lamsôôren stoppen met het maken van muziek is dat er gewoonweg te weinig animo voor de dweilband is. "We hebben daarnaast ook geen muzikaal leider", vertelt Patricia Hartman, die al dertien jaar als saxofoniste in de band speelt. "Zo iemand heb je wel nodig als je nieuwe liedjes wilt leren spelen. Maar goed, vandaag nog één keer, we gaan er een feestje van maken en dan is het mooi geweest", zegt ze.
Het is de laatste keer dat dweilband De Lamsóóren bij elkaar is
Het is de laatste keer dat dweilband De Lamsôôren bij elkaar is © Omroep Zeeland
Vandaag kwam de band vooraf aan de optocht bij elkaar in café De Hoop in Oud-Vossemeer. "We hebben even samen gegeten en herinneringen opgehaald. We vonden het mooi om hier voor de laatste keer samen te komen, omdat dit de plek is waar de Lamsôôren ooit begonnen zijn", vertelt Hartman. "De afgelopen weken én vandaag hebben we allerlei herinneringen opgehaald, we hebben samen een hoop beleefd."
Uit het oog, uit het hart zal dan ook niet het geval zijn, volgens Hartman. "Hier zijn vriendschappen ontstaan. We hebben al die jaren samen gecarnavald en dat blijven wij ook gewoon doen, alleen dan zonder instrumenten", zegt ze.