Terneuzense Boys bewijst zichzelf enorme dienst met stunt tegen koploper

Terneuzense Boys heeft voor een daverende verrassing gezorgd door met 2-1 te winnen van lijstaanvoerder Spijkenisse. Miroslav Peric scoorde tweemaal voor de ploeg van Kevin Hollander. Het was alweer de tweede zege op rij voor Terneuzense Boys in de 1e klasse D, dat goede zaken deed in de strijd om lijfsbehoud.
Terneuzense Boys stunt tegen koploper
Terneuzense Boys kende een valse start, want na acht minuten keek het al tegen een achterstand aan. Pepe van de Kerkhove liet de bal van zijn voet springen en dat werd direct afgestraft door Julien Gret. Door een enorme blunder van keeper Ragip Ozrak van Spijkenisse werd Terneuzense Boys weer in het zadel geholpen. De doelman verloor de bal nadat hij Miroslav Peric probeerde uit te kappen en de spits pakte het cadeautje uit. De 'Boys' kwamen na dit doelpunt meer in het spel voor en kregen zelfs een goede mogelijkheid op de 2-1. Peric kwam nipt tekort om de voorzet van Rick Gort af te ronden. Vlak voor rust ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand toen Dwaite Duurham voor open doel naast schoot.

Peric schiet Terneuzense Boys op voorsprong

Vroeg in de tweede helft was het wel weer raak voor Terneuzense Boys. Via een geslaagde aanval kwam de bal bij Peric die koelbloedig de 2-1 binnenschoot. Spijkenisse ging naarstig op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar zonder succes. In de slotfase kreeg Van de Kerkhove zijn tweede gele prent waardoor Terneuzense Boys met tien man de voorsprong moest verdedigen. Gret was nog dichtbij maar zijn kopbal belandde in de handen van Pijpelink. De 'Boys' hielden stand en profiteerden daarmee van het puntenverlies van concurrenten Zuidland en Nieuw-Lekkerland, die tegen elkaar gelijkspeelden.
Terneuzense Boys gelooft nog in handhaving

Scoreverloop

0-1 Julien Gret (8)
1-1 Miroslav Peric (19)
2-1 Miroslav Peric (49)
Bijz.: rood Pepe van de Kerkhove (88/2x geel)

Opstelling Terneuzense Boys

Dominique Pijpelink, Glenn Michielsen, Pepe van de Kerkhove, Wouter Faasse, Bart Gort, Fabio Sponselee (Stan Roose/80), Miroslav Peric, Sem Dhaene (Ryleigh Doesburg/46), Quinten de Cock (Ewout van Troost/46), Rick Gort, Jesper Cornelissen (Thomas Cornelissen/87)
Voetbal Mirsolav Peric Terneuzense Boys
Peric juicht na één van zijn twee doelpunten © Harry Brouns