Oud-gedeputeerde Gert van Zwieten overleden

Oud-gedeputeerde van de VVD Gert van Zwieten is afgelopen week overleden. In 1995 werd Van Zwieten provinciebestuurder in Zeeland. Hij vervulde die functie acht jaar lang. Van Zwieten werd 80 jaar.
Provinciehuis op het Abdij in Middelburg
Provinciehuis op het Abdij in Middelburg © Omroep Zeeland
De in Rotterdam geboren oud-gedeputeerde was voor zijn politieke carrière assistent-accountant. Van Zwieten koos na zijn diensttijd voor een baan bij de landmacht. Hij was regelmatig in de Berghuijskazerne in Middelburg te vinden. Daar zat toen het Opleidingscentrum Militaire Administratie (OCMA). Van Zwieten vervulde er meerdere functies. Uiteindelijk werd hij plaatsvervangend commandant. In de jaren 90 besloot Defensie de kazerne af te stoten.

Goede collega

Naast zijn werk voor Defensie was Van Zwieten vanaf 1978 Statenlid. Later werd hij fractievoorzitter voor de VVD. In 1995 werd Van Zwieten benoemd tot gedeputeerde. Hij hield zich als provinciebestuurder vooral bezig met de ruimtelijke ordening en met recreatie en toerisme.
Volgens Jaap Hennekeij, zijn collega destijds, was Van Zwieten een vastberaden man en goede collega. "Deze man was iemand die wist wat hij wilde."