Koningin Máxima in Middelburg: 'Ga door met die graffiti'

Koningin Máxima bracht op dit moment een bezoek aan poppodium De Spot in Middelburg. Doel van de dag was om het kunst- en cultuuronderwijs te bevorderen. De koningin is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas, een stichting die zich inzet om kinderen kennis te laten maken met muziek, kunst en cultuur.
Rond 13.15 uur arriveerde Máxima in Middelburg om de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving' bij te wonen. De graffitiworkshop voor kinderen viel duidelijk in de smaak bij de koningin. "Ga door met die graffiti", zei ze tegen de kinderen.
Daarna nam de koningin de tijd om met de kinderen van de workshop op de foto te gaan. Op de kunstwerken van kinderen heeft ze haar handtekening gezet: een grote oranje M.
Op het programma stond ook een lezing over kansen(on)gelijkheid, een uitleg over de voordelen van een verlengde schooldag en gesprekken met Zeeuwse cultuur- en onderwijsorganisaties.
De stichting Méér Muziek in de Klas wil meer structureel muziek-, kunst- en cultuuronderwijs voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Carbibisch gebied. Voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend om met kunst of cultuur in aanraking te komen. Daar wil de stichting verandering in brengen
Bij De Spot waren ze in ieder geval blij met het koninklijk bezoek. "Naast professionele en grote acts, doen we ook heel veel aan talentontwikkeling, dat staat hoog op de agenda", zegt Willemien Clement van De Spot. "Als je nieuwe professionele acts op het podium wil hebben, moet je investeren in aanwas. Zonder nieuwe aanwas heb je geen BLØF en Danny Vera."
Willemien Clement van De Spot
Willemien Clement van De Spot © Omroep Zeeland
Drie weken geleden kreeg het poppodium voor het eerst te horen dat Máxima op bezoek kwam. Dat zorgt er ook meteen voor dat het weer fris ruikt. "We hebben afgelopen dagen ongelooflijk goed schoongemaakt in De Spot. Ik denk dat het nog nooit zo schoon is geweest als vandaag", zegt Clement lachend.
Rond 15.00 uur namMáxima weer afscheid van onze provincie.

Tweede bezoek dit jaar

Niet lang geleden was de koningin ook al in Zeeland. Eind januari bezocht ze sociale projecten in Goes en Middelburg die de leefbaarheid in de regio moeten vergroten.