Zeeuws sporttalent van het jaar wil doorgroeien naar het grote Oranje

Een mooie beloning op een mooi sportjaar. Zo omschrijft hockeyster Imke Verstraeten uit Hulst het ontvangen van de prijs voor Zeeuws sporttalent van het jaar. De 19-jarige brak dit jaar als speelster van Pinoké door in de hoofdklasse en werd wereldkampioen met Jong Oranje. Nu is het de komende jaren aan haar om de talentstatus om te zetten in een mooie carrière.
Hockey Imke Verstraeten Pinoke
Imke Verstraeten in actie voor haar club Pinoké © Orange Pictures
"Hij ziet er heel mooi uit, maar hij is behoorlijk zwaar", lacht Verstraeten enkele minuten nadat ze de trofee overhandigd heeft gekregen. "Het was een mooi jaar en soms vergeet je daar wel eens aan terug te denken."
Met het winnen van de prijs treedt Verstraeten in de voetsporen van onder anderen Lesley Pattinama-Kerkhove, Nancy van de Ven en Milan Vader, die een mooie carrière hebben of hebben gehad. Maar ook sporters als Björn Scherbeijn, Monique Slootmaker en Simone de Klerk wonnen ooit de prijs en daar liep het levenspad even wat anders.

Toekomst

De toekomst moet uitwijzen aan welke kant van de medaille Verstraeten komt te staan. Zelf heeft ze in ieder geval de ambitie om door te groeien naar het grote Oranje. "De Olympische Spelen van dit jaar komen nog te vroeg, maar ik wil op termijn echt wel naar het Nederlands team", zegt Verstraeten die qua leeftijd nog twee jaar in Jong Oranje mag spelen.
Het eerste grote doel voor komende tijd is het EK met Jong Oranje dat komende zomer wordt gespeeld in Spanje.