Goedemorgen! Storm, kunstwerk onthuld en veel muziek

Goedemorgen! Het is alweer de laatste dag van de werkweek: vrijdag 23 februari. Lees hier wat er allemaal in Zeeland te doen is op deze bananenbrooddag.
Storm op de boulevard in Vlissingen
Storm op de boulevard in Vlissingen © Leo de Wolf
Je hebt vast wel meegekregen dat het gisteren behoorlijk waaide. Storm Louis zorgde 's avonds voor windstoten van boven de 100 kilometer per uur. Inmiddels is de wind weer een beetje gaan liggen en maakt Zeeland zich op voor de laatste vrijdag van februari.
boekenwinkel de drukkerij middelburg
De drukkerij in Middelburg © Omroep Zeeland
In de Drukkerij in Middelburg is vandaag een 'Booktook Event'. Tiktokkers die van boeken en lezen houden komen erheen om hun boeken zo mooi mogelijk in beeld te zetten. Er zijn ook diverse bij de doelgroep populaire auteurs aanwezig, zoals Jacodine van de Velde en Mischa van Broekhoven.
Giel Louws, beeldend kunstenaar
Kunstenaar Giel Louws © Omroep Zeeland
Ook in Middelburg wordt vanmiddag een kunstwerk onthuld. Het is gemaakt door Giel Louws, die zelf het initiatief nam voor dit beeld. "De gemeente Middelburg had nog een subsidie, de makersubsidie heet die, dat was nog een restant van de coronagelden voor de beeldende kunst. Dus ik heb zelf een aanvraag gedaan voor het beeld", zegt hij. Het komt te staan in het Brouwerijpoortpark, links naast het Zeeuws Archief.
In IJzendijke is vanavond een lezing over de belevingswereld van Nederlandse katholieken tussen 1570 en 1750.
Piano
Foto ter illustratie: piano © ANP
Vandaag is ook een hele muzikale dag. Vanavond treedt Waylon op in theater de mythe en geeft James Malikey een concert in Kapelle. Hij treedt op aan zijn vleugel met zijn zelfgeschreven verhalende, filmische muziek, met een prachtige beeld- en lichtshow.
Hondje
Rennend hondje tussen de weilanden © Ineke Ruijsbroek

Het weer

Hetwordt het zo'n 9 graden en er is minder wind. Er staat nog windkracht 4 tot 6 uit het zuidwesten tot zuiden. Het is daarbij wisselvallig met verspreid enkele buien, maar ook af en toe zon. De meeste kans op een flinke bui is er aan zee. Morgen is het overdag vaak droog, de meeste kans op buien is er morgenavond. De maximum temperatuur is morgen rond 8 graden. Zondag begint droog met een beetje zon maar later op de dag volgt er dan regen.