Stroomstoringen in heel Zeeland verholpen

In en om Burgh-Haamstede en Renesse was sinds 04.35 uur vanochtend een stroomstoring, vanwege een kapotte kabel. Het probleem is daar nu verholpen, zegt een woordvoerder van Stedin. In Serooskerke (Walcheren) zaten nog zo'n veertig adressen wat langer zonder stroom, vanwege een andere storing. Die werd rond 16.30 uur verholpen.
Stedin
Stroomstoring in Renesse en Burgh-Haamstede © ANP
De storing in en om Renesse en Burgh-Haamstede begon vanochtend rond 04.30 uur. Dit vanwege een kapotte kabel. "In dat gebied ging het om zo'n 1.600 klanten die geen stroom hadden", zegt een woordvoerder van Stedin.
Jaap den Hollander uit Haamstede werd wakker van de stroomstoring, vertelt hij in radioprogramma Zeeland wordt Wakker. "Ik heb een lamp die juist aangaat als de stroom uitvalt." Opeens was het helemaal licht in zijn gang. "Toen ik naar buiten keek, was inderdaad alles donker." Vorige week was er ook een stroomstoring in hetzelfde gebied, volgens Den Hollander.

Opnieuw storing Serooskerke

Ook een aantal straten in Goes, Serooskerke (W) en Vlissingen kampten vanochtend met een storing. In de loop van de ochtend kwam het bericht dat dit is opgelost, maar rond 13.15 uur liet een woordvoerder weten dat huishoudens in Serooskerke toch weer zonder stroom zaten. "Het gaat om veertig adressen zonder stroom", zegt hij.
"Het is op dezelfde plek als vanochtend. We hebben nu de keuze gemaakt om de spanning eraf te houden en het probleem even goed aan te pakken." Volgens de woordvoerder heeft een kabel daar 'een tik gehad'. Deze storing werd rond 16.30 uur ook opgelost.