Hoek en de erfenis van de geblesseerde Steve Schalkwijk: 'Sylvio moet nu opstaan'

Hoek moet het morgen in Tiel tegen TEC doen zonder de absente Steve Schalkwijk. De clubtopscorer is minstens vier weken uitgeschakeld en laat met zeventien goals een flinke erfenis na. Trainer Quincy Rombaut ziet in Sylvio Hage een waardig vervanger. "Sylvio wil heel graag en heeft de kans om het nu te laten zien als spits."
hage-schalkwijk-combi
Steve Schalkwijk (Hoek) wordt afgevoerd tegen Meerssen, Sylvio Hage juicht na een goal © Sjaak van der Salm & Orange Pictures
Schalkwijk viel vorige week tegen Meerssen in de eerste helft uit. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de grote teen van de Vlissinger uit de kom was en hij minstens vier weken moet herstellen.

Hage staat op

Op het moment dat Schalkwijk uitviel keek Hoek tegen een 0-1 achterstand aan. Ondanks het gemis van de aanvalsleider slaagden de Zeeuws-Vlamingen erin alsnog te winnen met 4-1. Uitgerekend Schalkwijks vervanger Hage was met twee goals belangrijk.
Sylvio's goals waren belangrijk voor ons, maar ook voor zijn eigen vertrouwen.
Quincy Rombaut (Hoek)
"Sylvio leverde een uitstekende prestatie en die kwam hem ook toe. Hij werkt er enorm hard voor, maar heeft pech gehad met blessures. Nu was hij weer fit en zijn twee goals waren belangrijk voor ons, maar ook voor zijn eigen vertrouwen", zegt Hoek-trainer Rombaut, in de wetenschap dat Hage de komende weken Schalkwijk moet doen vergeten in de punt van de aanval.

Bevrijdende werking

De goals kwamen ook in dat opzicht op een goed moment, aldus Rombaut. Hage vindt dit seizoen moeizaam het net, maar tegen Meerssen bracht hij zijn competitietotaal op vijf treffers. Rombaut: "De doelpunten maakten wat los bij Sylvio, dat zag je aan zijn reacties na de goals. Zoiets kan bevrijdend werken."
Vreugde uitbarsting en de reactie van Sylvio Hage (Hoek) na zijn goal tegen Meerssen
De oefenmeester die na dit seizoen vertrekt hoopt dat Hage zijn vorm gevonden heeft, nu Hoek nog in het ongewisse zit over de duur van de afwezigheid van Schalkwijk. De tospchutter duimt dat hij in elk geval over een maand weer fit is. Dan speelt Hoek de derby tegen Kloetinge in de Derde Divisie.
Tot Schalkwijk terug is rekent Rombaut op Hage. "Sylvio gaat Steve vervangen", zegt Rombaut. "Steve is normaal onze centrumspits en Sylvio speelt daardoor vanaf de zijkant. Nu hebben we hem daar nodig. Hij wil graag belangrijk zijn voor het team en moet nu opstaan."
rombaut-hoek
Quincy Rombaut langs de lijn als trainer van Hoek - archieffoto © Orange Pictures
Hoek boekte tegen Meerssen een broodnodige zege, de eerste van dit kalenderjaar. "De eerste helft van onze kant was niet goed, maar ik was wel tevreden met de wijze waarop we dat hebben omgedraaid tegen een tegenstander in vorm."
Rombaut verwacht in Tiel morgen een minstens zo lastig duel. "TEC is kwalitatief één van de beste ploegen de Derde Divisie, met veel ervaring. Wij zullen volwassen moeten voetballen als we punten willen meenemen naar Hoek."
De aftrap van TEC-Hoek is om 15.00 uur in Tiel. Het duel volg je via de online- en socialkanalen van Omroep Zeeland (@omroepzldsport).