Politie lost waarschuwingsschoten om mogelijk vuurwapen, blijkt heel ander voorwerp te zijn

De politie heeft vanochtend twee waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg omdat er mogelijk iemand met een vuurwapen zou rondlopen. De man in kwestie werd aangehouden en gefouilleerd, maar toen bleek dat het om een heel ander voorwerp ging.
politie_trekken_pistool
De politie heeft twee waarschuwingsschoten gelost © Omroep Zeeland
Rond 09.00 uur vanochtend zag iemand in Oost-Souburg een man op de Karolingenbaan lopen. De man droeg een bodywarmer en een mondkapje. Ook had hij een boxje voor muziek bij zich. In zijn rechterhand zag de voorbijganger een metaalkleurig voorwerp dat op een pistool leek. De man was onderweg naar de supermarkt aan de Vlissingsestraat. Twee mensen belden de politie.

Alarmbellen

"Bij ons gaan alle alarmbellen dan af", vertelt een woordvoerder van de politie. En dus kwamen agenten in zware vesten naar de supermarkt toe. Maar er kwam geen melding van een overval en de man liep de winkel uit met een blikje energydrank in zijn hand. Hij had het zogenaamde pistool niet meer in zijn hand.

Tweede supermarkt

De man liep vervolgens richting de andere supermarkt in Oost-Souburg aan het Oranjeplein. Voordat hij daar naar binnen kon gaan, werd hij geroepen door de agenten. Maar de man negeerde hun bevelen om te blijven staan en zijn handen omhoog te doen. Toen hij met zijn hand in zijn bodywarmer greep, losten agenten twee waarschuwingsschoten. Daarna konden ze de man aanhouden.
Het bleek om een Poolse meneer te gaan. "Dus waarschijnlijk had hij de agenten gewoon niet goed begrepen", vertelt de woordvoerder. De man werd gefouilleerd en er werd inderdaad een metaalkleurig voorwerp gevonden, maar het was geen pistool. "Het was een fitnessvoorwerp van zo'n vijftien centimeter."