SVOD'22 en MZC'11 doen elkaar pijn in titelstrijd

De topper in de 2e klasse tussen SVOD'22 en MZC'11 leverde geen winnaar op. De thuisploeg uit Oostkapelle kon na afloop het meest tevreden zijn met het gelijkspel. SVOD maakte vijf minuten voor tijd de 1-1. Met de puntendeling schieten beide ploegen weinig op: koploper Heinenoord won wel en loopt verder weg bij de Zeeuwse achtervolgers.
Bekijk de samenvatting van SVOD'22 - MZC'11
SVOD'22 tegen MZC'22 was niet alleen de wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, maar ook het duel tussen vader Harro (trainer MZC) en zonen Jochem en Maarten Hazelaar (spelers SVOD'22). Voor Harro duurde de wedstrijd maar iets meer dan 45 minuten. In blessuretijd van de eerste helft kreeg de trainer twee keer geel vanwege aanmerkingen op de leiding.
Maarten was na een halfuur spelen dicht bij de openingstreffer. Hij raakte met een afstandsschot de lat. Daarna was de beste kans in de eerste helft voor MZC'11 toen verdediger Roemer Bij de Vaate oog in oog met keeper Dion Aerssens miste. Het was een van de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft, waarin beide ploegen ondermaats speelden en het spel veelvuldig stil lag.
Vlak na rust kwam MZC op voorsprong. Luuk van Vossen schoot de bal beheerst achter Aerssens. Een kwartier voor tijd ontsnapte SVOD aan een grotere achterstand. Een corner zeilde maar net voorlangs.

Titelkandidaten

In de slotfase kwam SVOD alsnog langszij. Invaller Jord Mesu benutte de rebound na een voorzet van Sven Wisse. Daarmee eindigde de topper onbeslist en deden de Zeeuwse titelkandidaten in de 2e klasse E elkaar pijn. Heinenoord won met 2-0 van MOC'17, waardoor de achterstand van SVOD en MZC op de koploper vier punten is.
'We waren één momentje niet goed en toen lag de bal erin'

Scoreverloop

0-1 Luuk van Vossen (47)
1-1 Jord Mesu (85)

Opstelling SVOD'22

Dion Aerssens, Sander Versendaal, Jack Welch, Sander de Kam, Jochem Hazelaar (Jord Mesu/76), Bas van der Wel, Steven Meiresonne, Sven Wisse, Thomas Hogeweg (Mats Kamphorst/59), Maarten Hazelaar, Luuk van Wuyckhuyse

Opstelling MZC'11

Mike Bakker, Jaimy Matthews, Roemer Bij de Vaate, Jesse van der Linden, Rick Ganzeman, Coen Dalebout (Kyle van Tiggelhoven/77), Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Martijn Dalebout, Luuk van Vossen, Sander van Vossen