Bas de Meijer maakt single met Paskal en D-Pep: 'We hebben als drie muzikale vrienden heel erg lekker muziek gemaakt'

Rapper Bas de Meijer uit Vlissingen brengt wel vaker nieuw werk uit, ook samenwerkingen met anderen. Maar met zijn nieuwe single Je Weet Me is hij extra blij. Hij maakte die samen met producer Jesse van de Ketterij en Paskal Jakobsen. Nog niet eerder werkte hij samen met de zanger van BLØF. De drie doken samen de studio in en dat had een bijzondere aanleiding.
Bas en Jesse zijn allebei zoon van een muzikale vader. Het waren muziekvrienden van Paskal Jakobsen. Bas: "Onze vaders, de gitaristen Gert de Meijer en Leo van de Ketterij, leven allebei helaas niet meer. Jesse opperde daarom om met Paskal wat te maken. We deden een berichtje en hij reageerde super enthousiast."
De drie zijn zonder hoge verwachtingen de studio ingegaan, maar het klikte meteen. "Het was top. We hebben als drie muzikale vrienden heel erg lekker muziek gemaakt. Het zijn drie verschillende stijlen die samen moeten komen. Dat moet eerst maar kloppen, maar er lag gelijk een track."
Ik denk dat ze het heel mooi vinden om deze samenwerking te zien en ervan genieten.
Bas de Meijer
De tekst van het lied begon als een reflectie op jezelf, maar ook hoe iemand anders je kan zien. Paskal kwam met de regel Je Weet Me. Dat slaat op een persoon die jou goed kent, maar jou ook op een andere manier kan zien, legt Bas uit: "Iedereen zit wel eens in een periode dat het wat minder gaat. Dan heb je dat schouderklopje nodig, dat iemand het beste in je ziet. De regel 'Omdat je altijd weer een ander ziet in mij' uit het refrein geeft dat goed weer."
Je zou kunnen zeggen dat de dood de drie muzikanten heeft samengebracht. "Gek genoeg eigenlijk wel. Jesse en ik zeiden al dat ze boven stiekem meeloeren en trots zijn. Ik denk dat ze het heel mooi vinden om deze samenwerking te zien en ervan genieten."
Gert de Meijer en Leo van de Ketterij
Gert de Meijer (1953-2006) en Leo van de Ketterij (1950-2021) © Omroep Zeeland / Henk Feij
Bas de Meijer vertelt hoe het nummer Je Weet Me tot stand is gekomen.