Baby aan boord: moeder bevalt van dochter bij benzinestation

'Voor alles is een eerste keer', staat op de Facebookpagina van Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Want voor het eerst in de 17 jaar dat de praktijk bestaat, was verloskundige Daisy van Waarde bij de bevalling van een meisje bij een benzinestation tussen Zierikzee en Goes.
Baby Amé
Baby Amé © Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland
De vader en de zwangere moeder van het meisje uit Zierikzee reden deze ochtend rond 09.30 uur voor verloskundige Van Waarde uit naar het ziekenhuis in Goes voor de bevalling. Halverwege de rit kreeg Daisy een telefoontje dat het meisje zich erg nadrukkelijk aandiende op de passagiersstoel van de auto. "Ik heb toen gezegd dat ze maar moesten stoppen bij het benzinestation omdat ze Goes nooit zouden halen en ik hen daar zou kunnen helpen", vertelt Van Waarde.
De bevalling vond niet veel later op de stoel van de auto plaats. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt", vertelt de verloskundige. "De bevalling is goed verlopen, de politie was er ook en die hebben baby Amé een mooie knuffel gegeven. Moeder en kind zijn vervolgens met een ziekenauto naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nu nog zijn. Maar moeder, dochter en vader maken het goed."