Medewerkster tankstation na geboorte baby op autostoel: 'Jammer dat ze geen Shelly heet'

Marlies van Beers was 'gewoon' aan het werk in het tankstation in Kats toen er gisterochtend ineens politieauto's, een weginspecteur en een ambulance met draaiende sirenes op het terrein stopten. "Ik dacht dat er serieus iets aan de hand was en vroeg me af wat er gebeurde." Op dat moment had ze nog geen idee dat er een baby bij haar tankstation ter wereld kwam.
Marlies van Beers vertelt over de bevalling bij het benzinestation
"Ja, dit maak je natuurlijk nooit mee", zegt Van Beers. Vanuit de tankstationwinkel zag ze hoe iemand op een brancard werd gelegd: "Ik dacht: oh jee, die heeft iets gekregen." Ze zag dat er voldoende hulpdiensten aanwezig waren en bleef dus van een afstand toekijken.
Een politieagent kwam vervolgens de blijde boodschap brengen: "Die zei dat er een kindje was geboren op ons terrein. Dat is heel bijzonder", vertelt Van Beers. De ouders van de baby waren vanuit Zierikzee onderweg naar het ziekenhuis in Goes, maar het meisje liet niet langer op zich wachten. Ze is op de stoel van de auto geboren.
Marlies van Beers
Marlies van Beers © Omroep Zeeland
Van Beers heeft het kindje niet gezien, maar hoopt dat dat nog wel gaat gebeuren. "We hopen dat we kunnen achterhalen wie de ouders zijn. Dan kunnen we contact met ze opnemen." Het tankstation wil het meisje graag een presentje geven: "Nee, een leven lang gratis tanken zit er niet in", lacht ze. "Maar een bloemetje of knuffeltje is ook leuk."

Shelly

En bij zo'n unieke gebeurtenis had ze stiekem gehoopt op een toepasselijke naam: "Ik dacht: misschien heet ze wel Shelly! Naar de naam van ons tankstation. Maar ik begreep dat het Amé is, dat is ook een mooie naam. Maar wie weet wordt de tweede naam wel Shelly."
Moeder en kind zijn na de geboorte met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De kersverse ouders en baby maken het goed.