Goedemorgen! Schrikkeldag, inbraken volkstuintjes en verdachte woningbrand wijst naar zijn vrouw

Goedemorgen op deze bijzondere dag! Het schrikkeljaar zorgt ervoor dat we de 29e van februari na vier jaar weer mogen beleven. Voor jarigen op deze datum is dat extra speciaal. Daarom spreken we vandaag een aantal feestvarkens. Ook wordt er steeds vaker ingebroken in volkstuintjes bij de Driewegen (Terneuzen) en een verdachte van woningbrand in Middelburg wijst naar zijn vrouw.
Kiekje uit Goes
Afbeelding ter illustratie © Erica van Leeuwen-de Bruijn
Hoe speciaal is het als jij ooit op 29 februari bent geboren. Toch is dit als kind (of volwassene) misschien niet altijd even leuk, want wanneer vier je dan precies je verjaardag? Hoe dat voelt kun je vandaag lezen, want we spreken verschillende Zeeuwen die op een schrikkeldag geboren zijn.
Jarigen op 29 februari
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
In de volkstuinen in Driebergen (Terneuzen) wordt er vaak gestolen. De tuineigenaren zijn het zat en vinden dat de dieven aangepakt moet worden. Maar voor betere beveiliging is, volgens het bestuur, geen geld.
Bennie Martens
Martens wijst aan waar de dieven volgens hem het terrein op zijn gekomen © Omroep Zeeland
Een 59-jarige man ontkent brandstichting bij zijn woning in Middelburg en zegt dat zijn vrouw dit heeft gedaan. De vrouw geeft juist haar man de schuld van de brand. Volgens de officier van justitie komt het verhaal van een van de twee overeen met het onderzoek van de brandweer. Lees daar vandaag meer over op onze site of in de app.

Het weer

Het is vandaag zwaar bewolkt en een regenfront ligt een beetje stil boven Zeeland. Daardoor valt er vaak wat regen of motregen. Het kan soms redelijk druilerig zijn, zowel 's ochtends als 's middags. Het wordt 8 á 9 graden met een maximumtemperatuur van 10 graden. Vanuit het zuiden waait een wind die vrij krachtig kan worden.