A58 richting Bergen op Zoom afgesloten: werkzaamheden niet gelopen zoals gepland

Er staat file op de A58 in de buurt van Arnemuiden, richting Bergen op Zoom. De weg is dicht tussen Arnemuiden en knooppunt Stelleplas. Dat komt door uitgelopen werkzaamheden.
File A58
File vanwege de uitgelopen werkzaamheden © Omroep Zeeland
Volgens de ANWB moet weggebruikers rekening houden met vertraging. Verkeer wordt geadviseerd om een andere route te kiezen. Ook op de alternatieve routes is het inmiddels druk.
Vanochtend stond er ook kort een file bij Kapelle, omdat daar één rijstrook was afgesloten vanwege een ongeluk. Die file is inmiddels opgelost.

Uitgelopen Werkzaamheden

De werkzaamheden op de A58 zouden inmiddels afgelopen moeten zijn, maar dat is niet het geval. "De herstelwerkzaamheden op de A58 zijn niet gelopen zoals gepland", laat Suzanne van Beek van Rijkswaterstaat weten. "We zijn aan het kijken hoe we het probleem zo spoedig mogelijk kunnen verhelpen."
Vannacht werd er een nieuwe slijtlaag op de weg aangebracht, maar die hechtte niet zoals normaal en daarom kon de weg nog niet open. Dat wordt op het moment hersteld en Rijkswaterstaat zoekt nog uit waarom de laag dit keer niet goed hechtte.
Rijkswaterstaat verwacht aan het einde van de ochtend één rijstrook te kunnen vrijgeven. De dienst denkt dat de weg vóór de avondspits weer helemaal beschikbaar is. Tot de weg weer opengesteld kan worden, wordt het verkeer omgeleid via de N254, de N62 en de A58.
A58 richting Bergen op Zoom afgesloten: werkzaamheden niet gelopen zoals gepland