Engelse Allan Hunter zoekt Molly uit Terneuzen die in 1944 met zijn vader verloofd was

Allan Hunter uit Engeland is op zoek naar de Zeeuwse Molly Annot. De vrouw uit Terneuzen was in 1944 met zijn vader James verloofd. "Hij wil graag meer over haar en over z'n vader te weten komen", vertelt Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum.
Molly Annot uit Terneuzen
Molly Annot uit Terneuzen © Omroep Zeeland
Een paar weken geleden kreeg Traas een mailtje van de Engelse Allan Hunter met een bijzondere oproep. "Hij zei dat zijn vader bij de Royal Navy zat en betrokken was bij de bevrijdingsoperaties op Walcheren in 1944. En die schepen voeren natuurlijk van haven tot haven over de Schelde heen. En in die periode heeft hij een heel leuk meisje ontmoet in Terneuzen", vertelt hij in radioprogramma Goedemorgen Zeeland.
Dat meisje zou Molly Annot heten, maar helemaal zeker weet Traas dat niet. "Ik weet alleen haar voorletter zeker, ik heb in de kranten alleen de M. gezien." Aangezien Molly niet een heel Zeeuwse naam is, zou het mogelijk zijn dat James er destijds zelf 'Molly' van heeft gemaakt. "Maar Annot blijkt wel echt een naam te zijn die hier voorkomt."

Fotootje

James en Molly waren hopeloos verliefd en ze verloofden zich. "Maar op een gegeven moment is hij natuurlijk teruggegaan naar Engeland."
Molly trouwde met iemand anders. Waarschijnlijk is ze op 3 januari 1950 getrouwd met de heer C. de Soomer in Terneuzen. "Er is ook een receptie geweest in Hotel Centraal op de Markt in Terneuzen." In de zoektocht naar die bruiloft, stuitte Traas op het toekomstige adres van het echtpaar: Nieuwe Diepstraat 23.
Ondanks het feit dat de twee niet bij elkaar eindigden, heeft Hunters vader James al die jaren een foto van Molly bewaard. Op de achterkant van die foto staat 'Molly Annot' geschreven. Ook is er een adres bijgekrabbeld. Het is datzelfde adres in Terneuzen: Nieuwe Diepstraat 23.

Utrecht

Ook heeft Traas ontdekt dat de Terneuzense met haar man in Utrecht is gaan wonen. "Dat staat in de rouwadvertentie van haar man. En daar staat ook de naam Bob onder, dus het zou kunnen dat ze een zoon hebben die Bob heet."
Hunter heeft contact opgenomen met Traas omdat hij de vrouw graag zou ontmoeten. "Misschien zijn er wel foto's in de familie van die tijd." De Engelsman komt in juni naar Zeeland, dus Traas hoopt voor die tijd iets meer van haar te weten.