'Damen krijgt hoofdrol in bouw vier nieuwe fregatten'

Scheepswerf Damen krijgt een hoofdrol in de bouw van vier nieuwe fregatten voor de Nederlandse marine. Dat meldt RTL nieuws op basis van bronnen bij het kabinet. De ministerraad zou dat morgen besluiten, het gaat om een miljardenproject.
fregat
De Zr. Ms. Van Amstel (foto ter illustratie) © ANP
Volgens RTL nieuws gaat het kabinet morgen besluiten om vier nieuwe luchtverdedigings- en commandofregatten aan te schaffen. De schepen moeten gebouwd worden door de Nederlandse maritieme industrie, met een hoofdrol voor scheepswerf Damen.
Het zou gaan om het grootste maritieme project ooit in Nederland. Eerder schreef Defensie in een brief rekening te houden met aanschafkosten voor de fregatten zelf van minimaal 2,5 miljard euro en nog eens maximaal 2,5 miljard voor de bewapeningssystemen van de fregatten.

Deal van 8 miljard?

Volgens de bronnen kunnen de totale kosten die gemoeid zijn met de deal zelfs oplopen tot 8 miljard euro, zo zou blijken uit stukken die morgen voorliggen in de ministerraad.
Richard Keulen van Damen laat weten dat het bedrijf nog niets zeker weet, maar dat Damen erg blij is als deze berichten kloppen.