Silvie Dees stopt als directeur bij Theaterproductiehuis Zeeland

Silvie Dees stopt als directeur-bestuurder van Theaterproductiehuis Zeeland. In 2021 startte ze bij het productiehuis dat onder meer Zeeland Nazomerfestival organiseert. Er komt nu een tweekoppige directie.
Dees opvolger Schoute bij ZNf
Silvie Dees stopt bij Theaterproductiehuis Zeeland © Zeeland
Als festivaldirecteur van Zeeland Nazomerfestival zette Dees - geboren in Terneuzen - zich in om het festival door heel Zeeland te brengen. "Toen ik begon zeiden veel mensen dat het een Walchers feestje was. Nou, dat gaan we veranderen", zei ze destijds.
Dees zegt met veel plezier bij de organisatie te hebben gewerkt. "Samen met het team en de makers produceerden we prachtige voorstellingen, realiseerden we mooie edities van het Zeeland Nazomerfestival en hebben we het theaterproductiehuis verankerd in de landelijke kunstenpraktijk vanuit verbinding met de regio", schrijft ze in een reactie. "Theaterproductiehuis Zeeland gaat een prachtige toekomst tegemoet, in een provincie die in beweging is."

Nieuwe directie

Begin dit jaar is de Vlaamse actrice en artistiek leider An Hackselmans aangesteld als artistiek directeur bij het theaterproductiehuis. Een nieuwe zakelijk directeur moet nog aangesteld worden.