Onderzoek naar integriteit wethouder Paula Schot

De voltallige gemeenteraad van Schouwen-Duiveland wil dat er een integriteitsonderzoek komt naar wethouder Paula Schot. Zij legde afgelopen week haar functie neer nadat naar buiten kwam dat zij bij de verbouwing van haar pand in Zierikzee bouwregels heeft overtreden.
Paula Schot
Wethouder Paula Schot van Schouwen-Duiveland © ANP
Vanavond besloot de gemeenteraad ook om in ieder geval voor 15 april een openbaar debat te houden over de verbouwing door Schot en haar man. Tijdens dat debat moeten alle feiten rond de verbouwing op tafel komen. Ook moet duidelijk worden in hoeverre Schot zelf betrokken was bij die verbouwing. Zelf verklaarde ze dat ze zich daar niet mee heeft bemoeid, haar man zou alles rond de verbouwing hebben geregeld.

Dwangsommen

In december stelde een ambtenaar van de gemeente vast dat bij de verbouwing van het Rijksmonument op tien punten was afgeweken van de vergunning. Ook is illegaal asbest verwijderd uit het pand. Haar eigen college legde Schot vervolgens dwangsommen op om te voorkomen dat er verder gebouwd werd. Ook werd een deel van het pand afgesloten.
De eigenaar van de stoffenwinkel die een deel van het pand huurt van Schot en haar man is zwaar gedupeerd door de verbouwing. Tijdens de werkzaamheden, die in april vorig jaar begonnen, viel er puin naar beneden, bovendien is er lekkage geweest. De winkel was maanden gedwongen dicht, het overgrote deel van de schade is tot op de dag van vandaag niet vergoed.
Schot kondigde deze week aan dat ze een zaakwaarnemer aanstelt die de verbouwing verder gaat begeleiden. Ze heeft haar taken als wethouder neergelegd tot aan het debat van de gemeenteraad.