Philippine krijgt haar eerste hotel en het blijft er niet bij één

De bouw van Boutique Hotel Philippine in Philippine is begonnen. Het is het eerste hotel in het dorp, nadat Hotel Marie in 2019 in vlammen opging, voor het de deuren kon openen. Volgens de plannen blijft het overigens niet bij één hotel.
Bouw Boutique Hotel Philippine
De bouw is begonnen © JERKO Productions, Ramanda de Bruijn fotografie
De eerste paal van Boutique Hotel Philippine ging gisteren de grond in. Ontwikkelaar Paul Huges ziet het helemaal zitten. "We voegen iets nieuws toe aan Philippine. Wij zijn vol overtuiging", laat hij weten in het radioprogramma Goedemorgen Zeeland.
Het wordt een kleinschalig en luxe hotel met twintig hotelappartementen, vertelt hij. "Boutique zegt het eigenlijk al. We zitten in het viersterren plus segment." Volgens hem zijn de lokale bevolking en ondernemers blij met de komst van het hotel.

Doe er meteen maar twee

Het ziet ernaar uit dat Philippine trouwens niet één, maar twee hotels krijgt. De ontwikkelaar heeft het terrein van voormalig Hotel Marie ook aangekocht. Daar wordt gewerkt aan de plannen voor de bouw van een tweede hotel.
Het hotel dat eerder op die plek zou komen, brandde een maand voor opening af. Sindsdien lag het terrein braak. De ontwikkelaar wil daar dus verandering in brengen met het tweede hotel van het dorp. Samen moeten de hotels verschillende segmenten gaan bedienen.