Hoek-aanvoerder Impens: 'Lijkt alsof de club wacht tot ik zelf besluit om te vertrekken'

Terwijl heel Hoek zich opmaakt voor de presentatie van de nieuwe trainer morgen, zijn er nog veel vraagtekens over de selectie voor komend seizoen. Aanvoerder Rik Impens zit al lange tijd in de wachtkamer en heeft nog altijd geen financieel voorstel van de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist. "Iedereen denkt dat ik bezig ben met een andere club, maar ik wacht op Hoek."
boussen-impens-combi
Nico Bousssen van de sponsorstichting van Hoek (links) en Rik Impens © Orange Pictures
De 28-jarige Belg speelt al zeven jaar bij Hoek, maar komende zomer loopt zijn driejarige contract af. Terwijl Hoek de afgelopen weken de contracten van andere sterkhouders als Steve Schalkwijk, Gertjan Martens en Jarno Lion verlengde bleef het rond Impens stil.
"We zijn al een maand in gesprek", zegt Impens. "De club heeft mij gevraagd hoe ik de toekomst voor me zie. Sindsdien heb ik nog altijd geen voorstel gehad..."
Als Hoek na zeven jaar van me af wil, moeten ze dat aangeven. Veel mensen denken dat ik weg wil. Dat is niet zo.
Rik Impens (Hoek)
Het liefst blijft hij bij Hoek, maar Impens vraagt zich intussen af of de club niet van hem af wil. "Als ze zoiets hebben van: na zeven jaar is het mooi geweest dan moeten ze dat aangeven. Nico (Boussen, red.) heeft met de hand op zijn hart gezegd dat dat niet het geval is."

Terug naar België

Impens wil graag benadrukken dat het niet aan hem ligt dat er nog geen duidelijkheid is over zijn toekomst. "Veel mensen denken dat ik weg wil. Dat is niet zo." Interesse is er wel; clubs van het hoogste amateurniveau in België willen hem graag inlijven. "Daar heb ik ook mee gesproken", aldus Impens. "Maar tegenover hen heb ik ook aangegeven dat ik nergens mijn ja-woord geef voor er duidelijkheid is over mijn toekomst bij Hoek. De waarheid is dat ik graag bij Hoek wil blijven, maar dat ik dan wel een aanbod moet krijgen."
Ik dien de club al zeven jaar en heb sindsdien heel wat trainers zien komen en gaan, maar ik ben Hoek altijd trouw geweest.
Rik Impens (Hoek)
De tijd begint te dringen, vindt de aanvoerder, voor hemzelf én voor Hoek. "Het is maart en we hebben pas elf spelers voor volgend seizoen. Er is nog veel werk te doen." Al met al krijgt hij langzamerhand het idee dat de radiostilte bedoeld is om hem richting de uitgang te duwen. Impens: "Het lijkt, nu het zolang duurt, of de club wacht tot ik zelf besluit om te vertrekken."
dennis-gerard
Gérard de Nooijer (rechts) wordt genoemd als nieuwe trainer van Hoek, broer Dennis ging hem al voor © Orange Pictures / ANP
De club maakt morgen bekend wie vanaf volgend seizoen Quincy Rombaut opvolgt . Het zou kunnen dat de club gewacht heeft met het vastleggen van spelers, omdat de nieuwe trainer hier ook inspraak in wil hebben. "De club moet vooral met mij doorwillen. Ik dien de club al zeven jaar en heb sindsdien heel wat trainers zien komen en gaan, maar ik ben Hoek altijd trouw geweest."

Gérard de Nooijer

De voormalig speler van betaald voetbalclub KAA Gent denkt niet dat het aan de beoogde nieuwe trainer, volgens velen Gérard de Nooijer, ligt. "Als het de kandidaat wordt die ik denk, kan ik alleen maar zeggen dat ik uitstekend heb samengewerkt met zijn broer." Dennis de Nooijer was in 2018 kortstondig trainer van Hoek.
Hoek ontvangt morgen de nummer twee van de ranglijst, Barendrecht. Het duel eerder dit seizoen eindigde in een spectaculaire 4-3 zege, dankzij een late goal van de toen ingevallen en nu geblesseerde Steve Schalkwijk.
Het duel in de Derde Divisie begint om 14.30 uur op sportpark Denoek en is te volgen via de online- en socialkanalen van Omroep Zeeland. Een samenvatting van de wedstrijd vind je hier 's avonds ook, of zie je zondag op televisie om 18.10 uur in een nieuwe uitzending van Omroep Zeeland Sport.