Hoek verrast Barendrecht niet opnieuw en dreigt af te zakken in Derde Divisie

Voetbalclub Hoek is er vanmiddag niet opnieuw in geslaagd Barendrecht te verrassen. De Zeeuws-Vlamingen verloren op eigen veld met 1-3 van de voorlopig nieuwe koploper van de Derde Divisie. Na afloop van het duel werd bekend gemaakt dat Gérard de Nooijer volgend jaar de nieuwe trainer wordt bij Hoek.
Bekijk hier de samenvatting Hoek-Barendrecht
Het duel in Barendrecht eerder dit seizoen eindigde in een spectaculaire 4-3 overwinning voor Hoek. De matchwinner van destijds, Steve Schalkwijk, ontbrak vandaag. Hoeks topscorer is door een teenblessure meerdere weken uitgeschakeld.
De eerste kans was voor Hoek, maar in de counter schoot vleugelverdediger Mathieu De Smet hoog over. Na een kwartier was het opnieuw bijna raak voor de thuisploeg toen Joey Jongman van Barendrecht de bal bijna in eigen doel werkte.

Den Engelsman

De dreun was dan ook hard toen diezelfde Jongman Barendrecht na 22 minuten op voorsprong schoot via de strafschopstip. De middenvelder mocht aanleggen nadat verdediger Wout den Engelsman een discutabele overtreding in de eigen beging. zestien: 0-1. Vlak voor de rust stond Den Engelsman opnieuw aan de basis van een Barendrecht-treffer. De Sint-Annalander ging in de opbouw in de fout waarna Brent Vugts profiteerde: 0-2.
hage hoek barendrecht
Sylvio Hage in een duel om de bal tegen Barendrecht © Sjaak van der Salm
De klus na de rust was zwaar, maar niet onmogelijk voor Hoek. Zeker niet toen Hoek na een uur spelen via Sylvio Hage de aansluitingstreffer maakte was het geloof terug. Zes minuten later was Hage dichtbij de gelijkmaker, maar goalie Bradly van der Meer redde geweldig op het afstandsschot.
Grote kansen bleven daarna uit voor Hoek, terwijl het chagrijn over enkele scheidsrechterlijke beslissingen van Willem Kuijntjes toenam. Vijf minuten voor tijd besliste Olek Mrowicki de wedstrijd: 1-3. Door de nederlaag dreigt Hoek, dat negende staat, af te zakken naar het rechterrijtje.
'Ze zeggen altijd je mag het niet op de scheidsrechter steken, maar hij verpest de wedstrijd'

De Nooijer nieuwe trainer

Een uur na het laatste fluitsignaal maakte de club bekend dat vanaf volgend seizoen Gérard de Nooijer de nieuwe trainer zal worden op sportpark Denoek. De Souburger tekent voor één jaar en Quincy Rombaut wordt zijn assistent.

Hoek - Barendrecht: 1-3

0-1 Joey Jongman (24/pen)
0-2 Brent Vugts (40)
1-2 Sylvio Hage (61)
1-3 Olek Mrowicki (85)

Opstelling Hoek

Finn Murre, Artuur Zutterman, Jelco Schamp, Augustine Loof, Wout den Engelsman (Lars Wantens/46), Mathieu De Smet (Giovanni Delannoy/46), Jarno Lion, Gilles Vandecandelaere, Rik Impens (Glenn Diedhiou/88), Jahrdell Constansia, Sylvio Hage